07:54 02.04.2020

Бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені троє українських військових

2 хв читати
Бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені троє українських військових

Незаконні збройні формування 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені троє українських військовослужбовці, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"1 квітня збройні формування Російської Федерації, всупереч взятим на себе зобов'язанням, 15 разів обстріляли позиції об'єднаних сил. Унаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців зі складу об'єднаних сил отримали поранення", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук у четвер уранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник чотири рази застосував артилерійські системи великих калібрів у поєднанні з мінометним вогнем. Зокрема, у вечірній час бойовики у напрямку н.п. Голубівське обстріляли позиції об'єднаних сил поблизу Новотошківського. Протягом двох годин противник випустив у бік українських захисників близько 25 артилерійських снарядів калібру 152 мм і 122 мм і більше 170 мінометних мін 120-го калібру.

Також 1 квітня бойовики з мінометів калібру 82 мм обстріляли позиції об'єднаних сил неподалік Хутора Вільного і Новоолександрівки. До захисників Хутора Вільного ворог також застосував великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. До вечора підрозділи противника відкривали вогонь з гранатометів різних систем по позиціях українських військових поблизу Оріхового.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано 11 обстрілів. Уранці бойовики обстріляли з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів українських захисників поблизу Павлополя, а вже під вечір обстріл з БМП-1 зафіксовано в районі Пісків.

Також ворог двічі відкривав вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів по околицях Мар'їнки і один раз - по позиціях в районі Красногорівки. Тричі протягом дня обстріляні позиції об'єднаних сил у Новомихайлівки. Тут бойовики вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Двічі ворог влаштував провокацію із застосуванням стрілецької зброї поблизу Пісків і один раз - у Миколаївки.

За даними української розвідки, за минулу добу військовослужбовці зі складу об'єднаних сил ліквідували одного бойовика, ще троє поранені.

"З початком поточної доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - додали в штабі.

Випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА