17:30 02.04.2020

МОЗ затвердило єдиний протокол лікування Covid-19 в Україні

1 хв читати
МОЗ затвердило єдиний протокол лікування Covid-19 в Україні

Міністерство охорони здоров'я затвердило єдиний державний протокол лікування для хворих на коронавірусну хворобу, повідомив глава відомства Максим Степанов у відеозверненні на сторінці МОЗ у Facebook.

"Ми затвердили єдиний державний протокол лікування для хворих на Covid-19. Ми зробили це за два дні, й вже зараз усі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих. На жаль, від цього вірусу немає щеплення або ліків. Ба більше, не застрахований ніхто, і захворіти може кожен. Але багато країн, які зіткнулися з цим невидимим ворогом раніше за Україну, вже мають ефективні напрацювання в боротьбі з хворобою, спричиненою новим коронавірусом. І ми встановили стандарт лікування, заснований на досвіді цих країн", - зазначив він у четвер.

Степанов також наголосив, що для безпеки українців було посилено карантинні заходи, а для медиків, задіяних у лікуванні пацієнтів із Covid-19, впроваджено підвищення оплати праці.

"На жаль, за декілька тижнів нам не вдасться побудувати сучасну медичну систему, але ми не відкладаємо це в довгий ящик, ми паралельно працюємо над реформою", - додав міністр охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА