18:02 02.04.2020

41% українців вважає дії влади у зв'язку з епідемією Covid-19 оптимальними й адекватними, 60% підтримують Зеленського

2 хв читати
41% українців вважає дії влади у зв'язку з епідемією Covid-19 оптимальними й адекватними, 60% підтримують Зеленського

7% опитаних українців розцінюють дії влади на поточну ситуацію з епідемією коронавірусної хвороби Covid-19 як радикальні, 41% - як оптимальні й адекватні, 49% - як недостатні, свідчать результати ролінгового опитування, проведеного компанією Research & Branding Group у рамках проекту "Рубікон" із 28 березня до 1 квітня.

Водночас 34% опитаних висловили недовіру владі, 32% - підтримку, 12% - байдужість, 8% - повагу, 4% - ненависть.

Оцінюючи поточні дії влади, 60% опитаних заявили, що схвалюють дії президента України Володимира Зеленського (30% не схвалюють), 24% схвалюють дії прем'єр-міністра Дениса Шмигаля (20% не схвалюють, 24% про нього нічого не знають), 38% схвалюють дії голови Верховної Ради Дмитра Разумкова (21% не схвалюють, 15% опитаних про нього не знають).

Стосовно інших політиків, то діяльність міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова позитивно оцінюють 19% опитаних (36% негативно), лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко - 17% позитивно та 47% негативно, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка - 15% позитивно та 56% негативно.

Під час віддаленого CATI-опитування ролінгового формату з 28 березня до 1 квітня включно було опитано 1000 респондентів (по 200 щодня), вибірка репрезентативна за статтю, віком, населеним пунктом та регіоном проживання.

У такий спосіб накопичується масив даних, що складається з результативних щоденних масивів і дає змогу не лише отримувати оперативні дані, а й відстежувати їхню динаміку. На закінчення проекту планується вийти на вибірку в 1600 респондентів і проаналізувати результати дослідження у кількох векторах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА