18:14 02.04.2020

60% українців очікують погіршення свого матеріального становища через три місяці, у 40% немає жодних заощаджень

2 хв читати
60% українців очікують погіршення свого матеріального становища через три місяці, у 40% немає жодних заощаджень

36% українців переконані, що матеріальне становище їхньої сім'ї через три місяці точно погіршиться у зв'язку з епідемією коронавірусної хвороби Covid-19 і запровадженими карантинними заходами, 24% - що скоріше погіршиться, 19% - що не зміниться, 6% - що швидше покращиться, 3% - переконані в поліпшенні.

Про це свідчать результати ролінгового опитування, проведеного компанією Research & Branding Group у рамках проекту "Рубікон" із 28 березня до 1 квітня.

При цьому 30% опитаних переконані, що загальна ситуація в країні за цей період погіршиться, 25% схиляються до такої думки, 17% очікують поліпшень, 6% впевнені в них. 8% вважають, що нічого не зміниться.

40% респондентів зазначають, що не мають жодних заощаджень, а у 13% заощаджень вистачить лише на пару тижнів. 17% сказали, що заощаджень у них вистачить на місяць, 8% - на два місяці, 3% - на три місяці, лише 7% - що на більш тривалі терміни.

Після оголошення в Україні карантину 29% зіткнулися з фінансовими труднощами, зокрема втратили джерело доходу.

Під час віддаленого CATI-опитування ролінгового формату з 28 березня до 1 квітня включно було опитано 1000 респондентів (по 200 щодня), вибірка репрезентативна за статтю, віком, населеним пунктом та регіоном проживання.

У такий спосіб накопичується масив даних, що складається з результативних щоденних масивів і дає змогу не лише отримувати оперативні дані, а й відстежувати їхню динаміку. На закінчення проекту планується вийти на вибірку в 1600 респондентів і проаналізувати результати дослідження у кількох векторах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА