22:07 02.04.2020

Мінекоенерго відзначає зниження викидів у великих промислових містах України

2 хв читати
Мінекоенерго відзначає зниження викидів у великих промислових містах України

Міністерство енергетики та захисту довкілля України за підсумками аналізу тенденцій стану атмосферного повітря констатує зниження викидів забруднювальних речовин у деяких великих промислових містах.

Згідно з повідомленням на сайті відомства, зокрема у Кременчуці, Дніпрі, Кривому Розі та Харкові спостерігається зниження середніх концентрацій діоксиду азоту. При цьому в двох останніх містах відзначається також зниження завислих речовин і формальдегіду, хоча у Кривому Розі ці показники все-таки перевищують граничні допустимі концентрації (ГДК).

Моніторинг викидів в атмосферу в Києві продемонстрував слабку тенденцію до зниження показників із формальдегіду й діоксиду сірки, а також до збільшення концентрацій діоксиду азоту. Перевищення ГДК становить: 1,7 з формальдегіду, 2 – з діоксиду сірки, від 2 до 3,5 – з діоксиду азоту.

Водночас у міністерстві зазначили, що результати аналізу поки що не дають підстав говорити про загальну для всіх міст України тенденцію.

Основними джерелами викидів продовжують залишатися промисловість й автомобільний транспорт.

Коментуючи рівень забруднень у період карантинних заходів, у міністерстві уточнили: на тлі заборони на використання громадського транспорту зріс попит на приватний, що відповідно вплинуло на рівень викидів. Загрозою також продовжує залишатися спалювання сміття, сухої трави і листя, оскільки кількість випадків такої несанкціонованої утилізації під час карантину не знизилася.

Водночас у Мінекоенерго зазначили, що зниження рівня викидів може спостерігатися в містах, де на тлі коронавірусу було обмежено діяльність промислових підприємств.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА