22:15 02.04.2020

На знімальні групи двох телеканалів напали під час зйомок сюжетів про порушення карантину в столичному Гідропарку

2 хв читати

За фактом нападу на знімальні групи телеканалів 2 квітня на спортмайданчику на території столичного Гідропарку відкрито два кримінальних провадження, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Попередньо встановлено, що знімальні групи двох телеканалів зазнали нападів під час підготовки репортажів про результати інспектування столичних парків та спортивних майданчиків, зокрема щодо дотримання киянами заборон на їх відвідування під час карантину", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За інформацією прокуратури, один із чоловіків, який перебував на спортивному майданчику на території Гідропарку, обурився з приводу зауваження журналістів про те, що він порушує карантин, напав на першу знімальну групу й пошкодив їхню техніку.

"Через деякий час на вказаний спортмайданчик приїхали журналісти з іншого телеканалу та почали зйомку аналогічного репортажу. У ході зйомки інший невідомий чоловік здійснив напад на другу знімальну групу, застосував фізичну силу відносно журналістки та пошкодив знімальну техніку", - повідомляють у прокуратурі.

Унаслідок двох інцидентів тілесних ушкоджень зазнали двоє журналістів та оператор.

У прокуратурі столиці уточнюють, що постраждалі представники ЗМІ звернулися з відповідною заявою до поліції, а також повідомили прикмети нападників. Наразі правоохоронці вживають заходів щодо їх затримання.

"За фактами інцидентів розпочато два кримінальних провадження. Перше - за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Друге - за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА