08:30 03.04.2020

Переданий фармкомпанією препарат гідроксихлорохіну для лікування пацієнтів з Covid-19 вирушить до регіонів

2 хв читати
Переданий фармкомпанією препарат гідроксихлорохіну для лікування пацієнтів з Covid-19 вирушить до регіонів

Препарат "Плаквеніл" (діюча речовина - гідроксихлорохін) застосовується для лікування пацієнтів з Covid-19, безоплатно переданий фармкомпанією "Санофі," в п'ятницю вирушить до регіонів, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Санофі" безоплатно передала Міністерству охорони здоров'я велику партію препарату. Фізично компанія передала препарат на ДП "Укрмедпостач" тільки сьогодні. У нас уже готовий розподіл в регіони. Завтра буде підписано наказ і, думаю, що завтра він уже поїде", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1".

Степанов повідомив, що "Санофі" передала Міністерству охорони здоров'я 3 тис. упаковок препарату, 2250 упаковок буде розвезено в регіони, 550 упаковок залишаться в Києві "для швидкого реагування".

Також Степанов повідомив, що МОЗ веде переговори з фармвиробниками про постачання препаратів гідроксихлорохіну.

"У нас існує домовленість з провідними компаніями про постачання цього препарату. Думаю наступного тижня ми отримаємо його в Україні для лікування пацієнтів", - сказав він.

Як повідомлялося, 30 березня фармакологічна компанія "Санофі" розповіла, що обговорює з Міністерством охорони здоров'я можливості поставок препарату "Плаквеніл" за запитом держави, який може бути використаний у лікуванні пацієнтів з COVID-19. Фармвиробник зазначив, що поставки можуть бути можливі виходячи із заявленої потреби і з урахуванням поточних доступних можливостей постачання і виробництва даного препарату. При цьому компанія зберігає необхідні запаси для забезпечення безперервності поставок пацієнтів у рамках поточних схвалених показників цього препарату.

В Україні препарат "Плаквеніл" зареєстрований для лікування ревматоїдного артриту, ювенільного ревматоїдного артриту, системного червоного вовчака, а також дерматологічних захворювань, причиною виникнення або погіршення перебігу яких є дія сонячного світла.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА