09:56 03.04.2020

Затримано чоловіка, що напав на журналістів під час знімання сюжету про порушення карантину на спортмайданчику в київському Гідропарку

2 хв читати
Затримано чоловіка, що напав на журналістів під час знімання сюжету про порушення карантину на спортмайданчику в київському Гідропарку

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив про затримання чоловіка, що напав у четвер на знімальну групу одного з телеканалів на спортивному майданчику на території столичного Гідропарку під час підготовки репортажів про недотримання киянами заборон на відвідування громадських місць під час карантину.

"Громадянина, що напав учора на журналістів знімальної групи телеканалу "ЗІК", затримано. Того самого, що вчора кричав: "Мені плювати на закон" і "Мені за це нічого не буде". Поліція свою роботу виконала. Далі справа за судом", - написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю вранці.

При цьому він подякував київській поліції за швидку та ефективну роботу "щодо затримання хулігана і захисту прав журналістів".

Як повідомлялося, в четвер на знімальні групи двох телеканалів напали під час підготовки репортажів про результати інспекції столичних парків і спортивних майданчиків, зокрема додержання киянами заборон на їх відвідування під час карантину.

За інформацією прокуратури, чоловік, який перебував на спортмайданчику на території Гідропарку, обурився з приводу зауваження журналістів про те, що він порушує карантин, напав на першу знімальну групу і пошкодив їхню техніку. Згодом на цей спортмайданчик приїхали журналісти іншого телеканалу й розпочали зйомку аналогічного репортажу. Під час зйомки інший невідомий чоловік учинив напад на другу знімальну групу, застосував фізичну силу стосовно журналістки і також пошкодив знімальну техніку.

Унаслідок двох інцидентів тілесні ушкодження отримали двоє журналістів й оператор. Постраждалі представники ЗМІ звернулися з відповідною заявою до поліції, а також повідомили прикмети нападників.

За фактами інцидентів було розпочато два кримінальні провадження. Перше - за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Друге - за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Пізніше Геращенко уточнив, що напади були на журналістів телеканалів "ЗІК" та "Еспресо TV", зазначив, що "ніхто не має права застосовувати насильство ні до журналіста, ні до когось іншого". Водночас він розмістив на своїй сторінці відео нападу на журналістів телеканалу "ЗІК".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА