11:20 03.04.2020

Нардепу Дубневичу, підозрюваному в заволодінні держкоштами в сумі понад 93 млн грн, продовжено обов'язки до 29 квітня - САП

2 хв читати
Нардепу Дубневичу, підозрюваному в заволодінні держкоштами в сумі понад 93 млн грн, продовжено обов'язки до 29 квітня - САП

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) продовжив процесуальні обов'язки, покладені на народного депутата України IX скликання Ярослава Дубневича, підозрюваного за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

"Термін дії обов'язків визначено в межах терміну досудового розслідування - до 29 квітня 2020 року", - повідомляє прес-служба САП у соцмережі Facebook.

Згідно з рішенням суду, підозрюваний зобов'язаний прибувати за вимогою детектива, прокурора та суду, повідомляти про зміну місця проживання чи місця роботи, утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Як повідомлялося, за версією слідства, Дубневич лобіював виділення грошових коштів із бюджету ПАТ "Укрзалізниця" на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення згідно з матеріалами експертизи становили понад 93 млн грн.

31 жовтня 2019 року Верховна Рада України підтримала подання керівника САП Назара Холодницького, погоджене генеральним прокурором Русланом Рябошапкою, про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) стосовно Дубневича.

2 листопада 2019 року ВАКС обрав нардепу запобіжний захід у вигляді застави розміром 100 млн грн.

7 листопада 2019 року апеляційна палата ВАКС скасувала рішення суду першої інстанції та ухвалила нове, яким до нардепа було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою 90 млн грн застави.

8 листопада ВАКС повідомив про внесення застави на Дубневича в повному обсязі. Водночас повідомлялося, що 2 листопада він вніс 50 млн грн застави, після чого заявив, що не має можливості внести її в повному обсязі. А на момент оголошення резолютивної частини рішення за результатами апеляційного розгляду колегії суддів 7 листопада не було відомо про факт внесення, розмір і час внесення інших коштів як застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА