07:28 04.04.2020

ОП з вірусологами зробив фактично нову, щодня поповнювану базу лабораторій для проведення ПЛР-тестів

2 хв читати
ОП з вірусологами зробив фактично нову, щодня поповнювану базу лабораторій для проведення ПЛР-тестів

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив, що в ОП на певному етапі зайнялися формуванням фактично нової бази лабораторій в Україні, які можуть робити ПЛР-тестування, щоб швидше налагодити систему тестування якомога більшої кількості людей.

"На певному етапі ми самі в Офісі президента зібралися за участю видатних вірусологів, яких пан Ляшко (головний санітарний лікар України Віктор Ляшко - ІФ) взяв на роботу, і почали в телефонному режимі обдзвонювати всі лабораторії, в кожному місті, де ми знаємо, що вони були. І фактично почали робити нову базу всіх лабораторій, які є в Україні, дізнаватися, яке там є обладнання, які машини-ампліфікатори, які роблять ПЛР-тестування", - розповів він у програмі "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна".

Тимошенко зазначив, що сьогодні в Україні працює таких 26 лабораторій, і щодня вони додаються. "Щодня група вірусологів перелітає з місця на місце, щоб не була втрачена жодна хвилина. І вони роблять так, щоб ці лабораторії працювали на повну, тому що нам потрібно якомога швидше налагодити цю систему тестування якомога більшої кількості населення", - пояснив він.

Заступник голови ОП вказав, що для цих лабораторій додатково купили 12 машин-ампліфікаторів, які в п'ятницю прибули на склад до Києва, і вже 4 квітня будуть роздані в усі регіони, де мало таких машин.

Тимошенко також розповів, що відпрацьовується варіант використання, в разі необхідності, трьох спеціальних мобільних лабораторій, які є в Збройних силах України. "Якщо ми прийдемо до обсервації населення і якогось авіасполучення, або ще до чогось такого, то ці мобільні лабораторії будуть робити тестування саме в "Борисполі" або в готелі, куди ми будемо обсервувати людей. Зараз ми відпрацьовуємо ці варіанти обсервації" , - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА