12:14 04.04.2020

Здоровим людям на самоізоляції дозволять двічі на тиждень виходити в магазин, хворих на Covid-19 жорстко контролюватимуть – Ляшко

2 хв читати
Здоровим людям на самоізоляції дозволять двічі на тиждень виходити в магазин, хворих на Covid-19 жорстко контролюватимуть – Ляшко

Здоровим людям, які перебуватимуть на самоізоляції, двічі на тиждень дозволять виходити в аптеку або магазин за товарами першої необхідності, хворим на Covid-19, які перебувають на самоізоляції, виходити не можна, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Людям, які перебуватимуть на самоізоляції дозволяється виходити в певний період часу в аптеки і магазини, які розміщені на відстані щонайбільше 2 км у радіусі їх місця ізоляції для придбання товарів першої необхідності», - сказав він на брифінгу в суботу.

Ляшко повідомив, що згідно зі змінами до постанови уряду №211 щодо посилення карантинних заходів, "патрульній поліції буде дозволено зупиняти і повіряти людей, документи, зокрема через онлайн-додатки, чи є ця людина контактною".

"За результатами перевірок можна буде залучати до адмінвідповідальності", - сказав він.

Ляшко наголосив, що режим самоізоляції хворими на коронавірусну інфекцію жорстко контролюватимуть.

"Щодо хворих - наше прохання, взагалі не виходити, це контролюватимуть і контролюватимуть жорстко. Ми робимо все, щоб люди, які лікуються від коронавірусу вдома, отримували все необхідне, і препарати, і харчування", - сказав він.

Ляшко зазначив, що постановою уряду введено низку обмежень для людей старших за 60 років.

"Це зумовлено тим, що це найбільша група ризику, у цих людей найбільше хронічних хвороб, які призводять до летальних наслідків", - сказав він.

Ляшко закликав громадян відповідально ставитися до свого здоров'я і не допустити колапсу системи охорони здоров'я, яка надає і надаватиме медичну допомогу.

"Наше прохання - максимально обмежити свою мобільність, не пересуватися без крайньої необхідності", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА