17:15 04.04.2020

Кабмін настійно рекомендує українцям перебувати на вулиці в масці, а дітям не виходити з дому без дорослих

2 хв читати
Кабмін настійно рекомендує українцям перебувати на вулиці в масці, а дітям не виходити з дому без дорослих

Кабінет Міністрів України настійно рекомендує українцям перебувати на вулиці в масці, проте обов'язковий масковий режим стосується лише громадських місць, йдеться в поясненні уряду щодо обмежувальних заходів на період карантину.

"У постанові № 211 йдеться, що у всіх громадських місцях ви повинні бути в масці або респіраторі ... але! Перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади. ...Тому ми настійно рекомендуємо перебувати на вулиці в масці, оскільки в будь-який момент можете опинитися на території, що підпадає під визначення "громадське місце", - йдеться в роз'ясненні на сайті уряду.

Зазначається, що громадське місце – це частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, зокрема за плату (під'їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні заклади тощо).

Наприклад, у Києві до громадських місць належать також зупинки громадського транспорту та 50-метрова зона навколо них; церкви та 50-метрова зона навколо них; заклади торгівлі закритого та відкритого типів, зокрема торгові ряди та ринки; кінотеатри та прилегла до них територія; тощо.

Також Кабмін пояснює, що згідно зі змінами до постанови № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2", вулицею можна пересуватися тільки удвох, виняток - супровід дітей незалежно від їх кількості.

Однак дітям до 14 років рекомендується виходити на вулицю тільки в супроводі батьків або опікунів.

"У постанові №211 зазначено, що дітям не дозволено перебувати без супроводу тільки в громадських місцях. Але! Як йдеться вище, навіть під'їзд і територія навколо вашого будинку можуть підпадати під визначення громадського місця. Тому рекомендуємо дітям не залишати дім без супроводу дорослих", - йдеться в повідомленні.

Водночас прогулянки навколо будинку під час карантину не заборонені, але не можна пересуватися групами більше двох осіб і ходити в парки/сквери, зони відпочинку тощо. Також введено правило носити з собою документи, що посвідчують особу.

"Наявність у людини документів дасть змогу перевірити, чи не має вона бути на самоізоляції, або в обсервації. А також це дасть можливість органам правопорядку застосовувати адміністративну відповідальність для порушників правил карантину", - пояснили в Кабміні.

Як повідомлялося, 3 квітня Кабінет Міністрів України оприлюднив постанову №255 від 2 квітня про посилення карантинних заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА