22:50 04.04.2020

Правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом нападу на журналістів телеканалу

2 хв читати
Правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом нападу на журналістів телеканалу

Працівники столичної міліції порушили кримінальне провадження за фактом нападу на журналістів телеканалу "ЗІК", повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання діяльності журналістів", - йдеться в повідомленні на сторінці в Фейсбук.

Як повідомлялося, 3 квітня заступник міністра МВС Арсена Авакова Антон Геращенко повідомив про затримання чоловіка, що напав у четвер на знімальну групу одного з телеканалів на спортивному майданчику на території столичного Гідропарку під час підготовки репортажів про недотримання киянами заборон на відвідування громадських місць під час карантину.

Раніше повідомлялося, що в четвер на знімальні групи двох телеканалів напали під час підготовки репортажів про результати інспектування столичних парків та спортивних майданчиків, зокрема, дотримання киянами заборон на їх відвідування під час карантину.

За інформацією прокуратури, чоловік, який перебував на спортмайданчику на території Гідропарку, обурився з приводу зауваження журналістів про те, що він порушує карантин, напав на першу знімальну групу і пошкодив їхню техніку. Через деякий час на цей спортмайданчик приїхали журналісти іншого телеканалу і почали зйомку аналогічного репортажу. Під час зйомок ще один невідомий чоловік скоїв напад на другу знімальну групу, застосував фізичну силу стосовно журналістки і також пошкодив знімальну техніку.

В результаті двох інцидентів тілесні ушкодження отримали двоє журналістів і оператор. Постраждалі представники ЗМІ звернулися з відповідною заявою в поліцію, а також повідомили прикмети нападників.

За фактами інцидентів було розпочато два кримінальних провадження. Перше - за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Друге - за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.2 ст.345-1 (загроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Пізніше Геращенко уточнив, що напади були на журналістів телеканалів "ЗІК" і "Еспресо-ТБ", зазначивши, що "ніхто не має права застосовувати насильство ні до журналіста, ні до будь-кого іншого". При цьому він розмістив на своїй сторінці відео нападу на журналістів телеканалу "ЗІК".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА