07:53 06.04.2020

Перший випадок зараження тигра коронавірусом зафіксований в США

2 хв читати
Перший випадок зараження тигра коронавірусом зафіксований в США

Чотирирічна малайська тигриця на ім'я Надя в зоопарку Бронкса в місті Нью-Йорку захворіла коронавірусом, це перший випадок зараження тигра Covid-19.

"Національна лабораторія ветеринарної служби Міністерства сільського господарства США (USDA) підтвердила наявність вірусу SARS-CoV-2 (вірус, що викликає коронавірус у людини) у однієї тигриці в зоопарку Нью-Йорка. Аналізи у тварини були взяті після того, як у кількох левів і тигрів у зоопарку з'явилися симптоми респіраторного захворювання", - йдеться в поширеному повідомленні Служби інспекції здоров'я тварин і рослин при USDA (APHIS).

Зазначається, що це "перший випадок зараження тигра коронавірусом".

У зоопарку Бронкса розповіли, що у 4-річної малайської тигриці Наді, у її сестри Азул, двох амурських тигрів і трьох африканських левів "з'явився сухий кашель". Там також повідомили, що "незважаючи на деяке зниження апетиту, у кішок у зоопарку хороший стан, вони перебувають під наглядом ветеринарів".

"Очікується, що великі кішки одужають. Немає підстав вважати, що у інших тварин зоопарку є симптоми захворювання", - повідомили в USDA APHIS.

Чиновники відомства вважають, що тигри і леви могли захворіти після контакту із зараженим співробітником зоопарку, який за ними доглядав. Перші симптоми у тигриці Наді з'явилися 27 березня.

В USDA APHIS пояснили, що тест на Covid-19 був зроблений тільки одному тигру, оскільки збір аналізів потребує загального наркозу.

"Лікуючий ветеринар визнав, що з урахуванням потенційного ризику використання загального наркозу краще обмежитися діагностуванням одного тигра", - наголошується в повідомленні.

"Нині усіма співробітниками, які забезпечують догляд за великими кішками, а також іншими кішками в чотирьох зоопарках Нью-Йорка, робляться необхідні заходи з метою запобігти подальшому зараженню інших кішок", - заявили в зоопарку Бронкса.

В USDA APHIS попросили хворих Covid-19 "обмежити контакт із тваринами, включно з хатніми тваринами".

При цьому у відомстві підкреслюють, що нині немає жодних доказів того, що будь-які тварини, включно зі свійськими тваринами або свійською худобою, можуть передавати Covid-19 людям.

Зоопарк Бронкса був закритий для відвідування 16 березня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА