08:31 06.04.2020

Вченим вдалося з'ясувати час збереження коронавірусу на поверхнях

1 хв читати
Вченим вдалося з'ясувати час збереження коронавірусу на поверхнях

Коронавірус Covid-19 може зберігатися на використаних марлевих масках до тижня, повідомила група експертів Гонконзького університету і американського Національного інституту алергії та інфекційних захворювань.

Вони досліджували "виживання" вірусу на різних поверхнях, повідомило видання South China Morning Post. Раніше доповідь експертів щодо результатів досліджень була опублікована в спеціалізованому журналі The Lancet.

Дослідження проводилися в лабораторних умовах при кімнатній температурі на різних поверхнях.

На друкованому та цигарковому папері вірус тримався менше трьох годин, а на обробленій деревині і тканині - стандартній бавовняній лабораторній куртці - зник вже на другий день.

На склі і банкнотах вірус все ще був помітний на другий день, але повністю зник тільки на четвертий, втім на нержавіючій сталі і пластику він був присутній від чотирьох до семи днів.

Експерти також виявили, що звичайні побутові дезінфікуючі засоби, включно з відбілювачем, виявилися ефективними у "вбивстві" вірусу. Проте, миття і дезінфекція рук залишаються одними з найпростіших і надійних способів уникнути зараження.

"Якщо ви хочете захистити себе, просто дотримуйтесь гігієни, якомога частіше мийте руки і намагайтеся не торкатися до обличчя, очей, рота або носа без попередньої дезінфекції рук", - йдеться в доповіді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА