20:55 06.04.2020

Міністри оборони ЄС розглянули роль військових у боротьбі проти пандемії

1 хв читати
Міністри оборони ЄС розглянули роль військових у боротьбі проти пандемії

Міністри оборони країн ЄС обговорили в понеділок, як застосувати військовий досвід у масштабі Євросоюзу для вкладу в боротьбу з пандемією Covid-19, повідомив високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки і оборони Жозеп Боррель.

"Ми домовилися з міністрами розглянути, яким чином ми могли б використовувати військову компетенцію на рівні Європейського союзу, щоб підтримати обмін інформацією та кращим досвідом між державами-членами", - сказав глава дипломатії Євросоюзу після відеоконференції Ради ЄС із закордонних справ у форматі міністрів оборони, під час якої обговорювався військовий аспект боротьби проти поширення коронавірусу.

Він повідомив, що для цього буде заснована спеціальна робоча групи в рамках Європейської зовнішньополітичної служби під керівництвом Генштабу Європейського союзу.

"Це буде здійснено при повній координації та повній взаємодоповнюваності з НАТО. Можу вам сказати, що дублювання в цій роботі не буде", - зазначив Боррель на прес-конференції, що проходила через відеозв'язок.

Він пояснив, що дискусія міністрів була присвячена впливу пандемії Covid-19 у військовому плані.

Акцент, за словами Борреля, був зроблений на двох аспектах: допомога військових, яку збройні сили надають державам з метою стримати поширення вірусу, і наслідки пандемії для місій і операцій, здійснюваних військовими держав ЄС у третіх країнах у рамках спільної політики безпеки та оборони Євросоюзу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА