21:16 06.04.2020

Пожежею в Чорнобильській зоні охоплені ще 20 га території, підвищення радіаційного фону немає

1 хв читати
Пожежею в Чорнобильській зоні охоплені ще 20 га території, підвищення радіаційного фону немає

Рятувальники загасили один осередок пожежі в Зоні відчуження Чорнобильської АЕС, ще на 20 га території триває пожежа, повідомила керівник прес-служби Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області Вікторія Рубан.

"Вдалося погасити один осередок, як ви сказали, той, що поблизу села Рагівка, там де 5 га. Цей осередок пожежі повністю ліквідовано. Нині залишається той, що 20 га. Там поширення вогню вже немає, пожежу локалізовано, але зараз є осередки пожежі, які ще не вдалося ліквідувати", - сказала Рубан в ефірі телеканалу "Україна 24" у понеділок.

За її словами, 20 га - це площа не "спільним фронтом", а нові окремі осередки пожежі, які виявляються рятувальниками, і ті, які не погашено з минулої доби.

Рубан зазначила, що зараз в осередку пожежі, де працюють рятувальники, перевищення радіаційного фону немає. У Києві та прилеглих регіонах Київської області також немає перевищення радіаційного фону.

Як повідомлялося, 4 квітня о 13:22 в ДСНС надійшла інформація, що в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення Чорнобильської АЕС поблизу села Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. Пожежу гасили більше доби із залученням спецтехніки та пожежної авіації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА