21:26 06.04.2020

Влада прийняла принципове рішення дати можливість здійснювати великодні богослужіння і транслювати їх онлайн - зустріч Зеленського з главою УГКЦ

2 хв читати
Влада прийняла принципове рішення дати можливість здійснювати великодні богослужіння і транслювати їх онлайн - зустріч Зеленського з главою УГКЦ

Президент України Володимир Зеленський провів в Офісі президента ініційовану ним зустріч з главою Української греко-католицької церкви, верховним архієпископом Києво-Галицьким Святославом (Шевчуком), на якій вони обговорили виклики перед державою і церквою в зв'язку з поширенням епідемії коронавірусу, особливо в контексті майбутнього святкування Великодня.

Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, президент підкреслив, що великодній період може бути часом найбільшого поширення коронавірусу в Україні, а тому відповідальність церков України і їх партнерство з органами державної влади з метою протидії цій небезпеці зараз особливо значущі.

"Глава держави пояснив, що з боку державної влади прийнято принципове рішення дати можливість здійснювати великодні богослужіння і транслювати їх наживо. Вкрай необхідно максимально переконати людей залишатися вдома і забезпечити їх усім необхідним для святкування Великодня, не виходячи зі своїх будинків. Скупчення людей в храмах або біля них несе серйозну загрозу їх життю та здоров'ю", - йдеться в повідомленні.

Глава УГКЦ подякував президенту за оцінку зусиль церкви у протидії поширенню коронавірусу. Президента поінформували про звернення архієпископа Святослава, спрямованого до вірян, щоб вони максимально брали участь у пасхальних богослужіннях у домашніх умовах і про надану можливість освячення лози і великодніх кошиків в форматі онлайн-трансляції. Архієрей згадав також про своє відеозвернення до греко-католиків, в якому він закликав поставитися з розумінням до того, що в Вербну неділю і під час великодніх служб віряни в храми потрапити не зможуть.

Окремо архієпископ Святослав озвучив президенту прохання про необхідність підтримки "Суспільного мовлення" і важливу роль Національної громадської телерадіокомпанії України для поширення трансляцій пасхальних богослужінь на всій Україні.

"Ефір Суспільного мовлення, особливо в нинішніх обставинах, є важливим інструментом для забезпечення участі вірян у пасхальних богослужіннях у своїх будинках у всіх куточках України. "Живе телебачення", як ресурс УГКЦ, в свою чергу відкрите до співпраці як із "Суспільним мовленням", так і з усіма іншими телеканалами в цьому питанні", - зазначають в УГКЦ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА