08:11 07.04.2020

Афганські таліби припинили контакти з Кабулом, обвинувативши в зриві процесу обміну військовополоненими

2 хв читати
Афганські таліби припинили контакти з Кабулом, обвинувативши в зриві процесу обміну військовополоненими

Афганський рух "Талібан" обвинуватив офіційний Кабул у зриві процесу обміну військовополоненими і заявив, що припиняє контакти з представниками офіційної влади країни.

Згідно з підписаною в кінці лютого в Досі угодою між талібами і США, американці зобов'язалися поетапно вивести всі іноземні війська з Афганістану в обмін на гарантії з боку талібів невикористання території їх країни терористичними організаціями проти США і їх союзників. В угоді також обговорені умови початку міжафганського мирного процесу, за яким уряд Афганістану мав звільнити з в'язниць 5 тис. ув'язнених прихильників "Талібану". У свою чергу таліби взяли на себе зобов'язання відпустити 1 тис. військовослужбовців урядових сил, які перебувають у них у полоні. Реалізацію процесу обміну військовополоненими поклали на технічні команди сторін.

"Ми направили технічну групу Комісії у справах ув'язнених в Кабул для перевірки та ідентифікації наших ув'язнених, оскільки їх звільнення повинно було початися відповідно до підписаної угоди і даної нам обіцянки. Але, на жаль, їх випуск досі затримується під тим або іншим приводом. Тому наша технічна команда не братиме участі в безплідних зустрічах з відповідними сторонами, з початку завтрашнього дня", - заявив у вівторок вранці в Твіттері прес-секретар політичного бюро талібів в Катарі Сухайл Шахін.

Раніше лідери талібів закликали Кабул прискорити процес обміну через загрозу зараження коронавірусною інфекцією осіб, які перебувають в ув'язненні.

Станом на 6 квітня за даними міністерства охорони здоров'я Афганістану загальна кількість хворих у республіці досягла 367 людей, від наслідків коронавірусу померли 7 осіб. Перший підтверджений факт в Афганістані був зареєстрований 24 лютого у 35-річного жителя, який прибув в країну з сусіднього Ірану. За даними афганської влади, практично всі інфіковані або здійснювали останнім часом поїздку в Іран, або були в контакті з зараженими в Ірані громадянами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА