08:23 07.04.2020

Україна не дозволить Ірану уникнути відповідальності за збиття літака "МАУ"

2 хв читати
Україна не дозволить Ірану уникнути відповідальності за збиття літака "МАУ"

Україна ні в якому разі не дозволить Ірану уникнути відповідальності за збиття літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" і чекає офіційних роз'яснень від Тегерана з приводу заяви члена парламенту країни про те, що іранські військові "добре виконали свої обов'язки", збивши авіалайнер "МАУ" в січні, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"По-перше, посольство направило ноту для того, щоб офіційно була роз'яснена позиція Ірану ... Ми повинні спиратися на офіційну інформацію. Тому коли ми отримаємо офіційну інформацію від Ірану, ми будемо робити відповідні висновки. Але ми ні в якому разі не дозволимо Ірану уникнути відповідальності за ту трагедію, яка сталася, і будемо працювати з ними для того, щоб отримати "чорні ящики", для того, щоб узгодити параметри юридичної відповідальності за те, що сталося, і в цьому ми будемо діяти не одні, а разом з нашими партнерами, насамперед із Канадою", - сказав він в ефірі програми "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" в понеділок.

Як повідомлялося, представник комітету парламенту Ірану з юридичних і судових питань Хасан Норузі (Hassan Norouzi) заявив, що іранські військові добре виконали свої обов'язки, збивши цивільний авіалайнер авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в січні, повідомляє "Al Arabiya".

"Збройні сили виконали свої обов'язки добре ... Рух літака був дуже підозрілим", - сказав він в інтерв'ю "Hamdeli daily", повідомляє "Al Arabiya".

Пасажирський літак Boeing 737-800, авіакомпанії МАУ, який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився поблизу міжнародного аеропорту ім. імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них дев'ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing був збитий помилково іранськими військовими. Пізніше Командувач аерокосмічними силами Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджизаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА