08:34 07.04.2020

Україна готова збільшити тестування на коронавірусну інфекцію до 30 тис. тестів на тиждень, потім до 80 тис.

2 хв читати
Україна готова збільшити тестування на коронавірусну інфекцію до 30 тис. тестів на тиждень, потім до 80 тис.

Україна готова збільшити кількість тестувань на на коронавірусну інфекцію до 30 тис. тестів на тиждень, у другу хвилю збільшити кількість тестувань до 80 тис. на тиждень, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Україна готова проводити 30 тис. тестувань на тиждень, надалі є стратегія розвитку тестувань, яка дасть змогу проводити 80 тис. тестувань на тиждень", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV у понеділок.

Ляшко зазначив, що наразі в Україні проводиться майже 1 тис. тестів на день.

"Більше немає потреби, лабораторії недовантажені зразками", - сказав він.

Ляшко зазначив, що наразі Україна змінила алгоритм направлення на тестування і тепер на Covid-19 тестуватимуть всіх пацієнтів із пневмонією.

"На сьогодні ми маємо сигнал із областей, що у всіх, у кого є підозри з пневмонією, забираються зразки і передаються в лабораторію Центру громадського здоров'я. Можливо, були проблеми з реагуванням і невиїздом, люди не повідомляють про захворювання, не відбираються зразки", - сказав він.

Ляшко також повідомив, що Україна планує запустити роботу мобільних бригад забору матеріалу для тестування і мобільних пунктів тестування.

"У нас також будуть місця для мобільного тестування, куди можна приїхати на автомобілі, здати тести і протягом 30 хвилин отримати результат", - сказав він.

Ляшко уточнив, що такі пункти будуть створюватися в другу чергу тестування, "коли першу завантажать на 30 тис. досліджень".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА