08:39 07.04.2020

Україна очікує негайного пояснення від Ірану слів депутата про те, що військові зробили свою роботу "добре", збивши літак "МАУ"

2 хв читати
Україна очікує негайного пояснення від Ірану слів депутата про те, що військові зробили свою роботу "добре", збивши літак "МАУ"

Україна очікує негайного пояснення від Ірану з приводу заяви члена парламенту країни про те, що іранські військові "добре виконали свої обов'язки", збивши цивільний авіалайнер авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в січні, заявив віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко.

"Ми очікуємо негайного пояснення від Ірану з приводу цієї прикрої заяви. Вона показує повну неповагу до людських життів. Десятки сімей з Ірану, України, Канади, Швеції, Великої Британії та Афганістану втратили своїх близьких у результаті нападу на беззахисний цивільний літак", - написав він у Twitter в понеділок.

Як повідомлялося, представник комітету парламенту Ірану з юридичних і судових питань Хасан Норузі (Hassan Norouzi) заявив, що іранські військові добре виконали свої обов'язки, збивши цивільний авіалайнер авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в січні, повідомляє "Al Arabiya".

"Збройні сили виконали свої обов'язки добре ... Рух літака був дуже підозрілим", - сказав він в інтерв'ю "Hamdeli daily", повідомляє "Al Arabiya".

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800, авіакомпанії МАУ, який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився поблизу міжнародного аеропорту ім. імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них дев'ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing був збитий помилково іранськими військовими. Пізніше Командувач аерокосмічними силами Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджизаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА