16:09 07.04.2020

Розгляд апеляції на ухвалу суду про виплату ПриватБанком $250 млн Суркісам відбудеться без адвокатів банку

2 хв читати

Київський апеляційний суд 8 квітня розгляне апеляційну скаргу державного виконавця на постанову судді Печерського районного суду В'ячеслава Підпалого, якою він зобов'язав державний ПриватБанк (Київ) виплатити понад $200 млн на користь шести офшорних компаній братів Суркісів, зазначено в повідомленні банку у вівторок.

Згідно з ним, юристи банку не отримали повістку, в зв'язку з цим не зможуть потрапити навіть до приміщення суду, а інтереси фінустанови захищатимуть органи юстиції.

Уточнюється, що ПриватБанк звернувся з клопотанням про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза будівлею суду.

Банк також додав, що наразі немає ніякої інформації щодо апеляційної скарги ПриватБанку на відповідне рішення суду.

Як повідомлялося, Підпалий постановив, що ПриватБанк зобов'язаний компенсувати офшорним компаніям Суркісів кошти, які вони у 2012-2014 рр. розмістили на рахунках кіпрської філії ПриватБанку, та відсотки, які мали нараховуватися за умовами депозитних договорів.

За рішенням суду відшкодувати збитки державний банк зобов'язаний компаніям Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP і Sofinam Investments LLP.

Як повідомлялося, грошові кошти, розміщені сім'єю Суркісів та їхніми компаніями на депозитних рахунках ПриватБанку та його філій, під час націоналізації банку наприкінці 2016 року потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркісів було визнано пов'язаними з ПриватБанком особами.

Суркіси оскаржили внесення їх до процедури bail-in у судах. Зокрема, Верховний Суд України 16 квітня продовжить розгляд касаційної скарги Нацбанку України, Кабінету Міністрів і ПриватБанку на рішення судів нижчих інстанцій на користь Суркісів щодо їхніх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку та колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 січня 2020 року за розміром загальних активів (552,058 млрд грн) посідав перше місце серед 75 банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА