17:25 07.04.2020

У Харкові через відсутність пропозицій ШВЛ гроші, призначені на їх купівлю, спрямують на закупівлю масок

1 хв читати

Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні у вівторок ухвалила рішення перенаправити 12,5 млн грн, що призначалися на купівлю апаратів ШВЛ, на придбання медичних масок.

"З огляду на відсутність... пропозицій на апарати штучної вентиляції легенів на ринку України і гостру необхідність засобів індивідуального захисту для населення та соціальних працівників, просимо перерозподілити кошти в сумі 12,5 млн грн на придбання медичних масок", - пояснив необхідність перерозподілу грошей директор департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат, виступаючи на комісії.

За його словами, для забезпечення роботи мобільних медичних бригад і доставки біологічних матеріалів для проведення тестів до Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я необхідно придбати десять спеціальних санітарних автомобілів. На ці цілі потрібно майже 3,7 млн грн. Окрім того, 10 млн грн потрібно виділити на закупівлю лікарських засобів, що входять до переліку препаратів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України.

Як повідомила директор департаменту освіти Ольга Деменко, 750 тис. масок, куплених за рахунок бюджету, планується роздати протягом двох днів.

За словами першого заступника міського голови Харкова Ігоря Терехова, ще одну партію масок (1 млн штук) планується отримати 9-10 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА