20:02 07.04.2020

Пентагон мобілізував медиків-резервістів для боротьби з коронавірусом в Нью-Йорку

2 хв читати
Пентагон мобілізував медиків-резервістів для боротьби з коронавірусом в Нью-Йорку

Щонайменше, 500 військових медиків-резервістів, що служили у ВМС США, відгукнулися на заклик надати допомогу владі Нью-Йорка в боротьбі з коронавірусом, повідомило Північне командування збройних сил США.

"Я дуже пишаюся нашими резервістами, - заявив контр-адмірал Джон Шоммер, командувач резервом ВМС США. - Наші медичні працівники зі складу резерву зараз перебувають на передньому краї, і це стало можливим тільки завдяки їх гнучкості, оперативності та самовідданому служінню".

За даними Пентагону, в боротьбі з пандемією Covid-19 в США вже задіяно близько 850 військових моряків-резервістів. Окрім 500 медиків запасу ВМС США, які направляються в Нью-Йорк, на бортах госпітальних судів USNS Mercy і Comfort, що прийшли на допомогу владі Лос-Анджелеса і Нью-Йорка відповідно, вже несуть службу понад 225 резервістів американського флоту.

Як повідомлялося, у члена екіпажу плавучого госпіталю USNS Comfort спрямованого в Нью-Йорк на допомогу в боротьбі з коронавірусом, виявили зараження. Хворого ізолювали, повідомили в ВМС США. Його хвороба не вплине на прийом пацієнтів на судні, зазначило американське військове командування.

Плавучий госпіталь прибув у Нью-Йорк, де лікарні перевантажені через велику кількість хворих коронавірусом, минулого тижня. Відтоді він прийняв близько 40 пацієнтів, вони не були заражені Covid-19.

У понеділок президент США Дональд Трамп дав згоду на те, щоб на борт корабля брали, зокрема, хворих Covid-19. Раніше американська влада планувала, що USNS Comfort буде надавати допомогу медичним службам міста в обслуговуванні пацієнтів, які потребують екстреної допомоги, але не інфікованих коронавірусом.

Станом на вівторок, кількість заражених коронавірусом на території США перевищила 369 тис. осіб, понад 11 тис. людей померли з початку пандемії.

У штаті Нью-Йорк, який найбільше постраждав від пандемії, зафіксовано майже 132 тис. випадків зараження. Кількість померлих там від наслідків зараження коронавірусом - 4,7 тис. людей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА