21:00 07.04.2020

У ЦВК передбачили можливість проведення онлайн-засідань

2 хв читати
У ЦВК передбачили можливість проведення онлайн-засідань

Центральна виборча комісія (ЦВК) на своєму черговому засіданні у вівторок, 7 квітня, ухвалила рішення про можливість проведення засідань із використанням технічних засобів.

"Ми не змінюємо форму роботи. А закладаємо додаткову можливість проводити наші засідання. Сподіваюсь, що епідемічна ситуація в країні покращиться і нам не доведеться застосовувати такий режим. Водночас, маючи законні підстави та ставлячи за мету забезпечення належного функціонування комісії за будь-яких умов, ми й ухвалюємо сьогодні це рішення", - зазначає прес-служба відомства з посиланням на заяву голови ЦВК Олега Діденка.

Відтепер члени ЦВК можуть брати участь у засіданнях комісії за допомогою технічних засобів. Відповідні зміни внесено до регламенту ЦВК, затвердженого постановою ЦВК від 26 квітня 2005 року №72, його доповнено окремою статтею.

У новій статті регламенту визначено, зокрема, що за погодженням із головою комісії та за наявності технічної можливості член ЦВК може брати участь у її засіданнях за допомогою технічних засобів через неможливість фізичної присутності на засіданні. Зокрема, у разі введення в Україні або в окремих її місцевостях воєнного чи надзвичайного стану, встановлення у визначеному законом порядку режиму надзвичайної ситуації чи карантину або настання інших обставин, що об'єктивно унеможливлюють проведення засідання ЦВК у звичайному порядку, ставлять під загрозу життя та здоров'я членів комісії, працівників секретаріату комісії і служби розпорядника Державного реєстру виборців, засідання комісії можуть проводитися з використанням технічних засобів у режимі відеоконференції з можливою одночасною трансляцією на офіційному веб-сайті комісії.

Крім того, визначено, що в разі участі голови комісії, секретаря комісії в засіданні ЦВК за допомогою технічних засобів протокол засідання, рішення комісії, ухвалені на такому засіданні, та додатки до них можуть підписуватися особистими кваліфікованими електронними підписами.

У свою чергу особам, які мають право бути присутніми на засіданні ЦВК відповідно до закону, надаватиметься можливість взяти участь у засіданні в режимі відеоконференції за допомогою технічних засобів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА