07:08 08.04.2020

Суд заарештував майно заводу "Кузня на Рибальському"

2 хв читати
Суд заарештував майно заводу "Кузня на Рибальському"

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) 7 квітня заборонив відчужувати будь-яке майно АТ "Кузня на Рибальському" (Київ), проводити перереєстрацію в Державному реєстрі, у нотаріусів майнових прав та інші дії щодо належного заводу майна, повідомив колишній заступник глави адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов.

"Поки генеральний прокурор і ДБР розганяються з кримінальними справами щодо попереднього політичного режиму щодо Порошенка, наша команда без усіляких можливостей процесуальних, не маючи жодних правоохоронних механізмів, перебуваючи фактично в опозиції до правоохоронних органів сьогодні за нашим позовом в адміністративному суді змогла заморозити найбільший актив Петра Порошенка - завод Кузня на Рибальському", - повідомив Портнов у вівторок на своєму каналі в YouTube

Як зазначається в ухвалі суду, оприлюдненій Портновим, з відповідним позовом звернулася громадянка Ісаєвська, яка має намір оскаржити бездіяльність Національного агентства із запобігання корупції в розслідуванні інформації про корупційне порушення щодо Порошенка .

"Нагадаю, "Кузня на Рибальському"- це ключовий об'єкт, через який Порошенко відмивав свої злочинні доходи, будучи одночасно і президентом, і одночасно контролюючи уряд, Мінфін, парламентську коаліцію, коли в закон про бюджет вносилися зміни для того, щоб фінансувати власний завод, а потім купував на цьому заводі власну продукцію втридорога і в гостру фазу війни постачав її в армію", - стверджує Портнов.

"Ось сьогодні ми цей об'єкт заморозили за власним позовом, майно арештовано. Ми закликаємо державу наслідувати наш приклад", - уклав він.

Як повідомлялося, співвласник групи ТАС бізнесмен Сергій Тігіпко восени 2018 року придбав у президента Петра Порошенка АТ "Завод "Кузня на Рибальському". (Раніше – ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств Судпрома України.

До середини листопада 2018 року основним акціонером ПрАТ з пакетом у 73,9067% акцій приватизованого в 1995 році суднозаводу виступало ПАТ ЗНКІФ "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд "Петра Порошенка", Київ), другим за величиною акціонером із пакетом у 20, 1280% акцій виступав ПАТ "ЗНКІФ "ВІК", що сконцентрував активи народного депутата Ігоря Кононенка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА