17:11 08.04.2020

Всеукраїнська рада церков пропонує проводити богослужіння за умови обмеження їх масовості - перебування в приміщенні до 10 осіб

2 хв читати
Всеукраїнська рада церков пропонує проводити богослужіння за умови обмеження їх масовості - перебування в приміщенні до 10 осіб

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій пропонує Кабінету Міністрів уточнити та роз'яснити постанову уряду від 11 березня 2020 року №211 (зі змінами від 2 квітня) та надати відповідні роз'яснення місцевим органам поліції та органам місцевої влади, щоб забезпечити безперешкодне здійснення богослужінь із дотриманням карантинних обмежень.

Як повідомляється в середу на сайті організації, вона відправила прем'єр-міністру України і Міністерству внутрішніх справ пропозиції, спрямовані на забезпечення конституційного права на свободу віросповідання під час карантину в Україні, та пропонує встановити певний порядок організації богослужінь на час карантину.

"Богослужіння та релігійні обряди не заборонені та можуть проводитися за умови дотримання обмеження щодо їх масовості (тобто дозволяється перебувати у храмі чи іншому приміщенні релігійної організації до 10 осіб сукупно із розрахунку 1 людина на 5 кв. м)", - йдеться в повідомленні.

Пропонується додати священнослужителів і тих, хто залучений до організації богослужінь та забезпечення їх відеотрансляції, до переліку осіб, які можуть користуватися громадським транспортом, а також особистим чи службовим автомобілем (у разі запровадження таких обмежень), з метою проїзду до/з релігійної споруди чи іншого приміщення релігійної організації.

Священнослужителі та особи, задіяні в організації богослужінь і їх відеотрансляції, мають мати право підтверджувати службову мету свого пересування до/з релігійної споруди супровідним листом на бланку релігійної організації чи службовим посвідченням, виданим релігійною організацією.

"Забезпечити право священнослужителів та осіб, задіяних в організації богослужінь, на вільне пересування з метою проведення богослужінь і забезпечення їх відеотрансляції для вірян", - йдеться в повідомленні.

Релігійні діячі пояснили, що згідно з постановою Кабінету Міністрів №211 заборонено проведення всіх масових заходів, зокрема релігійних. "При цьому йдеться лише про масові заходи, а в роз'ясненні на урядовому порталі зазначено, що "уряд не закриває церкви". Однак на місцях представники поліції та місцевої влади по-різному тлумачать карантинні обмеження, інколи вимагаючи повного закриття храмів, що є порушенням статті 35 Конституції України", - зазначають вони.

Крім того, Рада церков звернула увагу уряду на необхідність продовження розповсюдження безкоштовної їжі та продуктів серед людей без постійного місця проживання (в публічних місцях) та шляхом адресної допомоги самотнім і малозабезпеченим особам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА