21:26 08.04.2020

Адвокат брата Єрмака вважає, що правоохоронці повинні відкрити справу щодо фігурантів резонансних відеозаписів Шумського і Штанька

3 хв читати
Адвокат брата Єрмака вважає, що правоохоронці повинні відкрити справу щодо фігурантів резонансних відеозаписів Шумського і Штанька

Адвокат Іван Холондович, який представляє інтереси брата керівника Офісу президента України Андрія Єрмака Дениса, вважає, що правоохоронні органи повинні порушити кримінальну справу стосовно фігурантів так званих "плівок Єрмака" Сергія Шумського та Дмитра Штанька після їх інтерв'ю проекту журналістських розслідувань "Bihus info".

"Все, що будь-який юрист бачить у цьому інтерв'ю, це те, що обидва фігуранти наговорили собі на статтю. З їх слів випливає склад злочину і дивно, чому досі правоохоронні органи не почали ще одне кримінальне провадження. Адже у них є таке право - ініціювати розслідування за фактом повідомлення у ЗМІ", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Так адвокат відреагував на слова Шумського і Штанька, які розповіли, як приводили деяких "клієнтів" для спілкування з Денисом Єрмаком і брали з них гроші.

"Сергій Шумський стверджує, що він позаштатний агент СБУ, хоча сама спецслужба цього не підтверджує, а Дмитро Штанько, який, як встановили журналісти, і вів зйомку за допомогою спецтехніки, каже, що не знає, хто зробив записи. Хоча на одному із записів, де він сідає в автомобіль чітко видно його обличчя ", - вказав він.

Холондович зазначив, що в інтерв'ю "два якихось "фахівця" незрозумілої професії, один з яких притягувався за шахрайство, - це Штанько, розповідають, як вони брали з "клієнтів" гроші і за їхніми словами передавали їх Денису Єрмаку".

За його словами, на записах немає фактів передачі грошей, зате є "голос, схожий на голос Дмитра Штанька, який дуже наполегливо обговорює якісь суми".

Адвокат Дениса Єрмака звернув увагу, що, судячи з дат на відео і слів самих "агентів", ці записи велися більше півроку, і за цей час можна було зафіксувати хоча б один факт передання грошей, якщо він дійсно мав місце. "Але факти говорять якраз проти самих "агентів". Інформація про передання грошей Денису Єрмаку, а від нього "наверх" - поки звучить тільки з їх слів", - підкреслив він.

Холондович також розповів, що Денис Єрмак 3 квітня з'явився за першим викликом у НАБУ, дав свідчення як свідок і добровільно надав зразки свого голосу і мови, а 30 березня був на допиті в СБУ і ДБР. "Він повністю сприяє слідству", - сказав адвокат.

В опублікованому 8 квітня інтерв'ю "Bihus info" Шумський і Штанько заявили, що написали заяви в НАБУ про вчинення злочину з "фактами шахрайства та ознаками корупції", які нібито стосуються Дениса та Андрія Єрмака, і вже були допитані.

Штанько стверджує, що нібито з людей, які претендували на якісь посади в державній владі, але ніхто з них не був призначений, збиралися і передавалися гроші для Дениса Єрмака.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА