07:42 09.04.2020

Трамп і Помпео згодні, що ВООЗ не впоралася з кризою через коронавірус

2 хв читати
Трамп і Помпео згодні, що ВООЗ не впоралася з кризою через коронавірус

Президент США Дональд Трамп і глава Держдепу Майк Помпео в четвер звинуватили ВООЗ у помилках під час кризи навколо коронавірусу Covid-19.

"ВООЗ не змогла зробити того, чого від неї всі чекали", - сказав Помпео на брифінгу в Білому домі. При цьому він заявив, що згоден з позицією Трампа, який запропонував подумати, в якому обсязі в подальшому слід фінансувати цю організацію. Разом із тим, держсекретар підкреслив, що зараз - не час для того, щоб думати про зміни керівника ВООЗ.

Зі свого боку, Трамп повідомив на цьому ж брифінгу, що в минулому році США виплатили ВООЗ $ 452 млн, тоді як Китай - тільки $ 42 млн. Днем раніше він назвав цю організацію прокитайською.

Трамп повторив, що буде думати щодо подальшого фінансування ВООЗ. "Ми розглянемо це питання і вирішимо, що потрібно робити ... в ВООЗ зробила багато помилок", - заявив президент США.

Днем раніше Трамп уже заявляв, що має намір розглянути питання про те, чи не слід урізати фінансування ВООЗ. Зокрема, він припустив, що в організації пізно попередили світову спільноту про те, наскільки небезпечний вірус Covid-19.

Крім того, Трамп відкинув критику на його адресу з боку гендиректора ВООЗ Тедроса Адханома Гебреєсуса, який заявив про неприпустимість політизації кризи з коронавірусом.

"Політизує кризу якраз він сам", - сказав президент США. Трамп пояснив, що ВООЗ на початку кризи з якоїсь причини приймала багато рішень на користь Китаю, прагнучи переконати світову спільноту, що не потрібно приймати рішучих заходів щодо стримування поширення виниклого в КНР коронавірусу. "Все було дуже прокитайським", - зазначив Трамп.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА