08:05 09.04.2020

Пакет допомоги ЄС в боротьбі проти Covid-19 у світі перевищить 20 млрд євро

2 хв читати
Пакет допомоги ЄС в боротьбі проти Covid-19 у світі перевищить 20 млрд євро

Євросоюз запускає програму допомоги країнам-партнерам у боротьбі з пандемією коронавірусу і його наслідками - "Team Europe", оголосив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

"Мета полягає в тому, щоб допомогти найбільш уразливим країнам, зокрема, в Африці, сусіднім з ЄС державам, а також країнам в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, в Латинській Америці і Карибському басейні", - сказав Боррель на прес-конференції в Брюсселі, переданій відеозв'язком, після відеонаради міністрів ЄС, що відповідають за розвиток.

"Підхід "Team Europe", - пояснив високий представник ЄС із закордонних справ, - об'єднає ресурси ЄС, його держав-членів і фінансових установ, зокрема, Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку".

Боррель нагадав, що Європейська комісія і Європейський інвестиційний банк вже пообіцяли більше 15,6 млрд євро з існуючих ресурсів на зовнішньополітичну діяльність ЄС.

"І завдяки сьогоднішнім зобов'язанням держав-членів ЄС і Європейського банку реконструкції і розвитку ми отримаємо понад 20 млрд євро", - додав глава європейської дипломатії.

У Брюсселі зазначають, що пріоритетними об'єктами цієї допомоги будуть люди, що піддаються найбільш високому ризику, зокрема діти, жінки, люди похилого віку та інваліди, а також мігранти, біженці, внутрішньо переміщені особи та представники приймаючих їх спільнот.

Пакет допомоги буде зосереджений на терміновому реагуванні на кризу в галузі охорони здоров'я та похідних від нього гуманітарних потреб; зміцненні систем охорони здоров'я, водопостачання та санітарії, а також потенціалу і готовності країн-партнерів до боротьби з пандемією; пом'якшення безпосередніх соціальних і економічних наслідків, включно з підтримкою приватного сектора з акцентом на малі й середні підприємства і урядові реформи щодо скорочення бідності, зазначають в Європейській зовнішньополітичній службі.

У минулий вівторок голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про рішення ЄС виділити більше 15 млрд євро на допомогу в боротьбі проти коронавірусу Covid-19 в усьому світі.

"Ми впораємося з пандемією тільки шляхом всебічної скоординованої реакції. Ось чому ми повинні підтримувати наших партнерів. (...) Це в наших інтересах бути впевненими, що боротьба проти вірусу бере гору в усьому світі. З цієї причини Європейський союз гарантує більше 15 млрд євро, щоб допомогти нашим партнерам у світі боротися проти коронавірусу. І ще додатково надійдуть гроші від наших національних урядів в істинному європейському дусі", - сказала глава Єврокомісії у відеозаяві.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА