08:33 09.04.2020

Мін'юст повинен не допустити катастрофічної ситуації в місцях відбування покарання і СІЗО

2 хв читати
Мін'юст повинен не допустити катастрофічної ситуації в місцях відбування покарання і СІЗО

Заступник керівника Офісу президента України Андрій Смирнов провів нараду, на якій обговорювалася готовність установ системи Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС) до протидії поширення коронавірусу.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, учасники наради в середу обговорили питання забезпечення даних установ засобами індивідуального захисту для працівників і утримуваних осіб, медичного забезпечення, а також питання можливої амністії громадян, які відбувають покарання за злочини невеликої тяжкості.

"Установи ДКВС, враховуючи режим їх роботи і відсутність належного медичного сервісу, вимагають окремої уваги в умовах пандемії. Ключове завдання Міністерства юстиції - не допустити катастрофічну ситуацію в установах відбування покарання і в слідчих ізоляторах", - зазначив Смирнов.

Він сподівається, що судова система також буде враховувати при розгляді запобіжних заходів ситуацію з поширенням коронавірусу.

Міністр юстиції України Денис Малюська зазначив, що в парламент внесено законопроект, яким пропонується обмежити підстави для тримання під вартою і розширити можливості для відтермінування вироку.

Також обговорювалося питання забезпечення установ кримінально-виконавчої служби засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зазначила проблему низької поінформованості персоналу установ кримінально-виконавчої служби про правила дезінфекції приміщень і санітарно-епідеміологічних вимог в умовах поширення коронавірусу.

Міністр юстиції Малюська поінформував, що планується створити стабілізаційний фонд для підтримки працівників кримінально-виконавчої системи.

Заступник голови ОП Смирнов вважає, що в умовах поширення коронавірусу ДКВС може захистити своїх співробітників і власними силами. Зокрема, завдяки залученню швейного виробництва в установах системи можна налагодити випуск медичних масок. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко підтримав ідею про оперативну сертифікацію цієї продукції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА