08:44 09.04.2020

Сі Цзіньпін попередив про необхідність бути готовим до негативного впливу поширення Covid-19 за кордоном

3 хв читати
Сі Цзіньпін попередив про необхідність бути готовим до негативного впливу поширення Covid-19 за кордоном

У материковому Китаї за минулу добу зареєстровано 63 нових випадки зараження коронавірусом, з них 61 - у людей, які прибули з-за кордону, два - всередині країни (провінція Гуандун), повідомив Держкомздоров’я КНР на своєму офіційному сайті.

У середу в країні з раніше заражених коронавірусом померли дві людини, обидві в провінції Хубей, яка вважається епіцентром поширення інфекції.

З грудня від коронавірусу в країні померло 3 тис. 335 осіб, зареєстровано 81 тис. 865 випадків захворювання, з них 1 тис. 103 - ввезених з-за кордону.

За минулий вівторок було виявлено 56 випадків безсимптомного протікання викликаного коронавірусом захворювання, 28 із них - "імпортовані". Всього нині під наглядом медиків перебувають 1 тис. 104 безсимптомних хворих, у 364 випадках вони виявлені у прибулих з-за кордону.

На материковій частині країни зараз у медустановах проходять курс лікування 1 тис. 160 осіб, стан 176 хворих оцінюється як важкий.

Водночас понад 77 тис. осіб одужали і покинули медустанови.

На китайських територіях поза материковою частиною країни з грудня минулого року зареєстровано 1 тис. 384 випадки захворювання: в Гонконзі - 960 (при чотирьох випадках смертельного результату), в Макао - 45, на Тайвані - 379 (п'ять випадків смерті).

Голова КНР Сі Цзіньпін на засіданні постійного комітету Політбюро ЦК Компартії Китаю, яке відбулося напередодні, заявив, що у зв'язку з погіршенням обстановки з поширенням інфекції за кордоном слід готуватися до того, що негативний вплив цього фактора на ситуацію в КНР і на китайську економіку буде посилюватися.

"Інфекція в світі продовжує поширюватися, посилюються ризики падіння світової економіки, чинників нестабільності і невизначеності стає все більше. Зростає тиск на Китай з боку завезених випадків захворювання, що ставить нашу роботу з відновлення соціально-економічного розвитку перед новими труднощами і викликами. В умовах складної обстановки в сфері поширення коронавірусу в світі і в світовій економіці ми повинні бути ідейно готовими до роботи з протидії погіршення зовнішньої обстановки доволі тривалий час", - підкреслив китайський керівник.

На цьому тлі режим "сидимо вдома" ввела в четвер влада китайської провінції Хейлунцзян для жителів міста Суйфеньхе, розташованого на кордоні з Росією, щоб уникнути поширення коронавірусу, повідомило центральне телебачення КНР.

Жителям буде дозволено відправляти одну людину в магазин кожні три дні. Вона повинна дотримуватися правил сканування QR-кодів, реєстрації та температурного контролю, а також носити маски.

Цей вимушений захід пов'язаний зі зростаючою кількістю китайських громадян, які повертаються на батьківщину через Росію. Тільки у вівторок коронавірус був виявлений у 25 громадян КНР, які прибули в Суйфеньхе з Москви транзитом через Владивосток.

Всього, станом на середу, за даними влади Хейлунцзян, налічувалося 86 інфікованих громадян КНР, які повернулися в Суйфеньхе через Росію. Як зазначають спостерігачі, не виключено, що значна частина китайців, повертаючись на батьківщину з інших країн світу, використовує Москву як транзитний пункт, оскільки слідування на північний схід Китаю через Москву і Владивосток є одним із найбільш зручних маршрутів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА