12:22 09.04.2020

Учасники скликаного РФ засідання Радбезу ООН щодо початку суду з МН17 висловили повну підтримку процесу, який слухається в Гаазі

2 хв читати
Учасники скликаного РФ засідання Радбезу ООН щодо початку суду з МН17 висловили повну підтримку процесу, який слухається в Гаазі

У Нью-Йорку з ініціативи Російської Федерації Рада безпеки ООН провела закриті консультації щодо початку судових засідань у справі про притягнення до відповідальності перших чотирьох обвинувачуваних у збитті літака Малазійських авіаліній рейсу МН17 в небі над Донбасом у 2014 р.

Як повідомляє в четвер МЗС України, позицію держав-учасниць спільної слідчої групи (Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України) представила член Ради безпеки ООН Бельгія.

"Учасники засідання надали повну підтримку незалежному і неупередженому процесу, який слухається в окружному суді м. Гаага. Було висловлено заклик до Росії припинити поширення дезінформації, виконувати резолюцію РБ ООН 2166, повною мірою співпрацювати зі слідством та відповідати на запити про надання правової допомоги від спільної слідчої групи", - інформують в українському зовнішньополітичному відомстві.

Також у МЗС наголосили, що слідчі та прокурори від України продовжать роботу в спільній слідчій групі з метою встановлення всіх осіб, причетних до загибелі 298 пасажирів і членів екіпажу MH17, зокрема й замовників цього злочину.

"Зі свого боку Міністерство закордонних справ продовжить роботу, спрямовану на притягнення Російської Федерації до відповідальності за порушення Конвенції про запобігання фінансування тероризму, адже саме завдяки російській підтримці, зокрема постачанню ПЗРК "БУК", і було вчинено цей жахливий злочин", - додали в міністерстві.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули. Дві третини пасажирів - піддані Нідерландів. Розслідування причин катастрофи проводить Міжнародна слідча група, до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною з ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

Слідча група 19 травня 2019 року назвала чотирьох підозрюваних у причетності до загибелі авіалайнера: це росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Їх оголошено в міжнародний розшук. Як зазначають нідерландські ЗМІ, їх обвинувачують у вбивстві та ненавмисному вбивстві.

9 березня 2020 року в Нідерландах у судовому комплексі Схіпгола розпочався судовий процес над чотирма обвинувачуваними в трагедії рейсу МН17 Малазійських авіаліній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА