18:46 09.04.2020

Українська компанія Rauta розробила проект мобільного госпіталю, який швидко зводиться

2 хв читати
Українська компанія Rauta розробила проект мобільного госпіталю, який швидко зводиться

Компанія "Раута Груп" (Київ) у співпраці з Конфедерацією будівельників України та Українським Центром Сталевого Будівництва розробила проект мобільного госпіталю, будівництво якого може зайняти всього два тижні.

Як повідомили в компанії, мобільний госпіталь передбачає розміщення 72 пацієнтів і комфортні умови роботи медперсоналу. Будівля має дві автономні зони з палатами для пацієнтів із середнім і важким ступенем захворювання, а також відділення інтенсивної терапії, кабінети завідувача та старшої медсестри, кімнати відпочинку для персоналу тощо.

Госпіталь будується з модульних конструкцій заводського виготовлення, які відповідають всім будівельним стандартам, санітарним вимогам, нормам безпеки та енергоефективності. Проект будівлі передбачає можливість використання поновлюваних джерел енергії, таких як сонячні панелі і теплові насоси.

Крім того, в будівлі використовуються технології та матеріали, що відрізняються підвищеною стійкістю до вірусів, бактерій і частої дезінфекції.

Термін експлуатації такого будинку становитиме понад 30 років.

За словами директора Rauta Андрія Озейчука, проект орієнтований на максимальне використання готових рішень, які можуть монтуватися вручну без застосування мокрих процесів і зварювальних робіт.

"У разі необхідності такої модульний госпіталь може бути легко розібраний і перенесений в інший регіон, а також розширений або переобладнаний для інших цілей", - сказав він.

Озейчук також наголосив, що "розробка вітчизняної компанії має привернути увагу МОЗ для системного реагування і на виклики нинішньої пандемії, і для зменшення негативного впливу будь-яких епідемій і катастроф на громадян України в майбутньому".

ТОВ "Раута Груп" (ТМ Rauta) створено в 2014 році, основним видом діяльності є проектування будівель, постачання та монтаж будівельних матеріалів. Компанія має ліцензію на виконання будівельних робіт із середнім і значним класом наслідків (СС2, СС3).

Згідно з даними Єдиного держреєстру, власником 100% статутного капіталу компанії є Андрій Озейчук.

Розмір статутного капіталу - 388,6 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА