20:56 09.04.2020

На Харківщині визначено чотири заклади для обсервації тих, хто прибув із-за кордону

2 хв читати
На Харківщині визначено чотири заклади для обсервації тих, хто прибув із-за кордону

У Харківській області розгорнуто 885 інфекційних ліжок для пацієнтів із Covid-19 і створено 40 мобільних бригад для обстеження людей із підозрою на коронавірусну інфекцію.

"В області розгорнуто 885 інфекційних ліжок для надання медичної допомоги пацієнтам із Covid-19. У всіх медичних закладах відпрацьовано питання забезпечення повноцінним харчуванням хворих. Створено 40 мобільних бригад для проведення обстеження осіб із підозрою на коронавірусну інфекцію", - повідомляє прес-служба Харківської облради.

Крім того, визначено чотири лікувально-профілактичні опорні заклади для обсервації людей, які приїхали на територію регіону із-за кордону. Це КНП "Міська багатопрофільна лікарня №18", КНП "Міська клінічна лікарня №31", КНП "Міський клінічний пологовий будинок №6" (всі три - Харківської міськради) і КНП "Обласний дитячий туберкульозний клінічний санаторій" (Харківської облради).

За інформацією прес-служби Харківської облради, наразі триває закупка дезінфекційних засобів для медзакладів на загальну суму 12 млн грн.

Крім того, виділені додаткові ресурси обсягом 2,6 млн грн для фінансового забезпечення закладів охорони здоров'я обласного підпорядкування, які увійшли до складу госпітальної бази.

В заклади охорони здоров'я, що надають медичну допомогу хворим на коронавірусну інфекцією, розподілено рентгенівське обладнання (чотири одиниці) і обладнання для проведення ультразвукової діагностики (п’ять одиниць) на загальну суму 11,8 млн грн.

Крім того, для медзакладів регіону надійшла гуманітарна допомога, зокрема 13 850 респіраторів різного класу захисту, 400 захисних комбінезонів, 1 640 медичних костюмів біозахисту, 25 тис. штук швидких тестів Covid-19 lgM Antibody Rapid Test Kit, 53 набори для виявлення РНК номінального коронавірусу 2019 nCoV (ORF1 ab/N) (кожен набір - по 96 обстежень), 490,5 тис. штук медичних рукавичок тощо.

Станом на 9 квітня в Харківській області зареєстровано п’ять підтверджених випадків Covid-19, дев’ять випадків спростовано (із них чотири померлих). 29 підозр на Covid-19 на стадії перевірки.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА