08:34 10.04.2020

У Пентагоні не виключили нових випадків зараження коронавірусом на кораблях ВМС США

2 хв читати
У Пентагоні не виключили нових випадків зараження коронавірусом на кораблях ВМС США

У Пентагоні вважають, що спалах коронавірусу може торкнутися багато кораблів ВМС США, повідомляє агентство Associated Press.

"Не варто думати, що (авіаносець - ІФ) "Теодор Рузвельт" - єдиний у своєму роді в тому, що стосується коронавірусу. У нас багато кораблів на морі. Думати, що подібне більше ніколи не повториться, поганий спосіб планування", - заявив на брифінгу в Пентагоні заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів Джон Хайт.

Щонайменше, 416 моряків команди американського атомного авіаносця "Теодор Рузвельт" захворіли коронавірусом. За словами Хайта, очікуються результати аналізів ще 1164 моряків цього авіаносця.

Він зазначив, що найбільша проблема полягає в тому, що неможливо тестувати швидко достатню кількість моряків на кораблях ВМС США.

"У мене зараз немає можливості оцінити, коли можливість тестувати буде доступна в тих масштабах, які ми хотіли б бачити", - заявив Хайт.

Він підкреслив, що ситуація з авіаносцем "Теодор Рузвельт" демонструє необхідність адаптуватися до реалій, пов'язаних з Covid-19.

"Ми тільки пристосовуємось до цієї нової реальності", - сказав він у Пентагоні.

Після екстреного заходу авіаносця на базу на острові Гуам у Тихому океані на берег для карантину зійшла майже половина його команди.

За даними американського командування, близько тисячі людей повинні залишатися на кораблі для обслуговування його ядерної енергетичної установки, охорони зброї і підтримки судна в готовності до виходу в море.

Напередодні міністр оборони США Марк Еспер прийняв відставку виконуючого обов'язки міністра Військово-морських сил Томаса Модлі слідом за його грубими висловлюваннями на адресу капітана атомного авіаносця "Теодор Рузвельт", який повідомив про спалах Covid-19 на борту корабля. Модлі не сподобалося, що повідомлення про це спочатку просочилися в ЗМІ, а вже потім - про проблему дізналося військове командування.

У понеділок Модлі назвав капітана авіаносця Бретта Крозьє, знятого після повідомлень про спалах коронавірусу на борту, "або занадто наївним, або надто дурним".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА