11:57 10.04.2020

ЄС провадить роботу над наданням малому та середньому бізнесу України кредитних ліній - Маасікас

2 хв читати
ЄС провадить роботу над наданням малому та середньому бізнесу України кредитних ліній - Маасікас

Європейський Союз провадить роботу з міжнародними фінансовими інституціями над наданням малому та середньому бізнесу України кредитних ліній на 10 млн у гривнях і 10 млн в євро, повідомив глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

"Так, ми працюємо над кредитними лініями, щоб надати 10 млн у гривнях і ще 10 млн у євро. Тут робота триває. Я з нетерпінням очікую можливості оголосити про конкретні деталі незабаром", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Крім того, посол детально розповів про допомогу на суму 190 млн євро, нещодавно надану Україні Єврокомісією.

"Відповідь ЄС на глобальну кризу формувалася поступово. Маючи досвід із допомогою ЄС, я маю сказати, що реакція ЄС змінилася досить швидко. Від початкових близько 80 млн євро допомога на сьогодні зросла до 190 млн євро, які ми змогли мобілізувати для України, працюючи над трьома головними напрямами", - пояснив Маасікас.

Він зазначив, що, по-перше, допомогу буде спрямовано на підтримку невідкладних потреб української системи охорони здоров'я, і ЄС працює з такими партнерами, як Всесвітня організація охорони здоров'я та іншими.

"По-друге, допомога українському громадянському суспільству. Протягом століть завжди в Україні спільнота піклувалася про людей, які найбільше потребують допомоги. Нині знову волонтери вийшли на передову, вони допомагають людям, які не можуть вийти на вулицю, літнім, вони привозять їм їжу, допомагають учителям працювати онлайн. Тож це дуже важливий напрям для людей, які найбільше потребують допомоги", - повідомив європейський дипломат.

І по-третє, за його словами, триває співпраця з міжнародними фінансовими інституціями, такими як Європейський інвестиційний банк та іншими, для того, щоб відкрити кредитні лінії для малих і середніх підприємств в Україні.

"Водночас я хочу наголосити, що допомога ЄС порядку денному реформ України, іншим питанням, якими ми опікуємося, таких як децентралізація, реформа державного управління тощо, також триває. Тому що в таких ситуаціях хтось може повністю робити фокус на найгостріших потребах, і це те, що ми робимо, але ми не залишаємо осторонь іншу роботу й допомогу", - додав Маасікас.

Крім того, він наголосив, що ЄС дуже цінує допомогу, яку надає Україна, відправляючи своїх лікарів до Італії.


Повний текст інтерв'ю з Маасікасом буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА