14:54 10.04.2020

Повітря, забруднене пожежами в Чорнобильській зоні, в п'ятницю потрапить до Києва, але небезпеки здоров'ю не становить - Центр ядерної безпеки

1 хв читати
Повітря, забруднене пожежами в Чорнобильській зоні, в п'ятницю потрапить до Києва, але небезпеки здоров'ю не становить - Центр ядерної безпеки

Забруднене атмосферне повітря, зумовлене пожежами в зоні відчуження Чорнобильської АЕС, у п'ятницю, 10 квітня, потрапить до Києва, проте прогнозована концентрація радіоактивного цезію-137 у столиці очікується нижче небезпечної для здоров'я і життя людини в сто і більше разів, повідомляється на сайті Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.

"Відповідно до прогнозних розрахунків на 10.04.2020, траєкторії руху потенційно забруднених повітряних мас будуть проходити через Іванківський, Бородянський та Вишгородський райони Київської області та м. Київ. Прогнозовані концентрації Cs-137 у приземному шарі повітря м. Києва можуть сягати декількох мБк/куб. м. Ці концентрації не становлять загрози життю та здоров’ю населення та є у 100 і більше разів нижчими від допустимого рівня, встановленого НРБУ-97, який дорівнює 800 мБк/куб. м", - ідеться в повідомленні.

У Центрі ядерної безпеки також повідомили, що, згідно з інформаційною довідкою, наданою Інформаційно-кризовим центром Держатомрегулювання на 08.00 10.04.2020, окремі зони пожежі мають місце в Денисовицькому, Котовському, Когородському лісництвах зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА