18:08 10.04.2020

Карантин в Ізраїлі пом'якшують, почне працювати громадський транспорт

2 хв читати
Карантин в Ізраїлі пом'якшують, почне працювати громадський транспорт

Уряд Ізраїлю оголосив про пом'якшення режиму карантину, діючого в країні у зв'язку з коронавірусом, із неділі, 12 квітня, повідомляють у п'ятницю ізраїльські ЗМІ.

Зокрема, громадський транспорт у країні почне працювати з 5:30 ранку, а не з 8:00 ранку, як планувалося раніше, щоб співробітники організацій і підприємств, які не мають можливості працювати віддалено і змушені їздити на роботу, могли вчасно добиратися до робочого місця. До цього громадський транспорт не функціонував, працювали тільки таксі і служби доставки додому.

Крім того, влада затвердила правила відтермінування виплати штрафів за порушення карантину.

Інші діючі у зв'язку з режимом карантину обмеження поки що залишаються в силі. Так, в Ізраїлі можна виходити з дому на короткі прогулянки, за покупками до продуктового магазину та аптек.

Також на вулиці людям наказано дотримуватися дистанції з іншими не менше ніж два метри й носити маски або в інший спосіб прикривати ніс і рот. З 12 квітня, після відновлення роботи громадського транспорту, носіння масок у громадських місцях стане обов'язковим. Тривалі далекі прогулянки заборонені, без крайньої необхідності не можна залишати своє місто або населений пункт.

Роботодавцям, чиї співробітники продовжують їздити на роботу, наказано допускати до робочих місць не більш як 15% співробітників.

Окрім того, джерело в уряді заявило порталу "Єдіот ахронот", що після свята Песахи, яке розпочалося цього року 8 квітня і триватиме до 16 квітня, в країні почнуть "поступово звільняти ринок від обмежень".

"Люди поступово повертатимуться на робочі місця, дотримуючись запобіжних заходів. Моли, кафе і ресторани будуть закриті. Потім почнуть працювати торговельні центри - без продуктових супермаркетів. Поступово почнуть відкриватися магазини. Є можливість того, що перукарі й косметологи відновлять роботу - за умови використання захисних масок", - заявив він.

За словами цього джерела, обмеження на перельоти не буде знято до вересня.

Незважаючи на свято Песах, громадяни дотримуються повного карантину. У перші дні свята дотримання обмежень забезпечувала поліція. З п'ятниці блокпости знято.

В Ізраїлі виявили понад 10 тис. заражень коронавірусом, 93 людини померли. Серед заражених 164 людини перебувають у важкому стані, а 125 із них підключені до апаратів ШВЛ, 178 пацієнтів - у стані середньої тяжкості, у решти хвороба протікає в легкій формі. При цьому більшу частину важко хворих становлять люди віком старше ніж 60 років - понад 75%. Більш як 1 тис. осіб в Ізраїлі одужали після зараження коронавірусом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА