21:24 10.04.2020

Перевищення ГДК в Києві на початку квітня досягало 2-5 разів

2 хв читати
Перевищення ГДК в Києві на початку квітня досягало 2-5 разів

Вміст формальдегіду, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду в Києві в останній тиждень помітно зріс (найбільше - 4 і 6 квітня), тоді як оксиду вуглецю і завислих речовин не змінилося, повідомили в управлінні екології та природних ресурсів КМДА у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно даних спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії ім.Бориса Срезневського з 31 березня до 6 квітня в повітрі Києва було відзначено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій (ГДК) діоксиду сірки в 2,1-2,7 рази на Бессарабській і Деміївської площах, проспекті Перемоги (біля метро Святошин), вулицях Семена Скляренка та Олександра Довженка.

У 1,4-1,9 рази ці ГДК були порушені на всіх інших постах, за винятком пр.Науки, 37 (на метеомайданчиках обсерваторії), де середньодобовий вміст не перевищував рівень ГДК.

Гірше ситуація з діоксидом азоту: перевищення ГДК досягало 4,9-5,6 раз на пр.Перемоги, вулицях інженера Бородіна, Скляренка, Бессарабській і Деміївській площах; у 3,2-3,9 рази - на вул.Каунаська і Оболонському пр.; у 2,4-2,9 рази - на всіх інших постах міста, крім пр.Науки, де перевищень не спостерігалося.

З формальдегіду виміри були вище ГДК у 3,0-3,1 рази на пр.Перемоги, Бессарабській пл., вул.Скляренка, бул. Вацлава Гавела; у 1,1-2,9 рази - на всіх постах міста.

У КМДА зазначили, що погодні умови сприяли накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі: в Києві спостерігалась область високого тиску з антициклонічним характером погоди, що характеризується слабким вітром, підвищенням температури в приземному шарі. Такі погодні умови перешкоджали перемішування атмосферних шарів повітря і сприяли накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі.

Також негативну роль зіграли пожежі через масове спалювання сухої рослинності та її залишків на відкритих територіях, зазначили в управлінні екології та природних ресурсів. За його даними, за період з 23 березня до 4 квітня пожежні Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) 131 раз виїжджали на гасіння пожеж в екосистемах Києва, загальна площа яких перевищувала 41 га.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА