11:51 11.04.2020

В Україну спецрейсом з ОАЕ повернулися 113 громадян - СБУ

2 хв читати
В Україну спецрейсом з ОАЕ повернулися 113 громадян - СБУ

У Міжнародний аеропорт "Бориспіль" літаком з Об'єднаних Арабських Еміратів прибули 113 громадян України, які не змогли вилетіти з ОАЕ раніше, повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

"За дорученням Глави держави Володимира Зеленського Служба безпеки України у співпраці з партнерами з Об'єднаних Арабських Еміратів і дипломатами обох країн забезпечила повернення на батьківщину 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ. Літак приземлився в міжнародному аеропорту "Бориспіль" 10 квітня", - зазначається в повідомленні в соцмережі Facebook.

Глава СБУ Іван Баканов наголосив, що повернення українців стало можливим завдяки співпраці СБУ, Вищої Ради національної безпеки ОАЕ, посольства ОАЕ в Україні та дипломатичної місії України в Абу-Дабі, а також інших державних органів обох країн.

Як повідомляв раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій, літак доставив також першу партію гуманітарної допомоги для українських медиків для боротьби з Covid-19.

"Зокрема, йдеться про засоби індивідуального захисту: 15 тис.медичних халатів, 20 тис. захисних масок, 500 тис. рукавичок, 30 тис. пар захисного взуття, 15 тис. комбінезонів і 6 тис. літрів дезинфікуючого засобу. Гуманітарний вантаж отримано без залучення коштів державного бюджету України. Всі засоби захисту будуть безпосередньо передані вітчизняним лікарням і медикам", - наголошують у СБУ.

"Об'єднані Арабські Емірати ведуть боротьбу з коронавірусом на території власної держави. Однак, незважаючи на це, ми знайшли можливість допомогти Україні. Адже український народ завжди був і є для нас дружнім партнером", - заявив посол ОАЕ в Україні Ахмед Аль-Каабі.

Голова СБУ Іван Баканов подякував партнерам з Об'єднаних Арабських Еміратів і Посольству ОАЕ в Україні за допомогу і наголосив, що це яскравий приклад міжнародної взаємодії в ситуації, коли всі країни протидіють новому виклику світового масштабу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА