11:51 11.04.2020

В Україну спецрейсом з ОАЕ повернулися 113 громадян - СБУ

2 хв читати
В Україну спецрейсом з ОАЕ повернулися 113 громадян - СБУ

У Міжнародний аеропорт "Бориспіль" літаком з Об'єднаних Арабських Еміратів прибули 113 громадян України, які не змогли вилетіти з ОАЕ раніше, повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

"За дорученням Глави держави Володимира Зеленського Служба безпеки України у співпраці з партнерами з Об'єднаних Арабських Еміратів і дипломатами обох країн забезпечила повернення на батьківщину 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ. Літак приземлився в міжнародному аеропорту "Бориспіль" 10 квітня", - зазначається в повідомленні в соцмережі Facebook.

Глава СБУ Іван Баканов наголосив, що повернення українців стало можливим завдяки співпраці СБУ, Вищої Ради національної безпеки ОАЕ, посольства ОАЕ в Україні та дипломатичної місії України в Абу-Дабі, а також інших державних органів обох країн.

Як повідомляв раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій, літак доставив також першу партію гуманітарної допомоги для українських медиків для боротьби з Covid-19.

"Зокрема, йдеться про засоби індивідуального захисту: 15 тис.медичних халатів, 20 тис. захисних масок, 500 тис. рукавичок, 30 тис. пар захисного взуття, 15 тис. комбінезонів і 6 тис. літрів дезинфікуючого засобу. Гуманітарний вантаж отримано без залучення коштів державного бюджету України. Всі засоби захисту будуть безпосередньо передані вітчизняним лікарням і медикам", - наголошують у СБУ.

"Об'єднані Арабські Емірати ведуть боротьбу з коронавірусом на території власної держави. Однак, незважаючи на це, ми знайшли можливість допомогти Україні. Адже український народ завжди був і є для нас дружнім партнером", - заявив посол ОАЕ в Україні Ахмед Аль-Каабі.

Голова СБУ Іван Баканов подякував партнерам з Об'єднаних Арабських Еміратів і Посольству ОАЕ в Україні за допомогу і наголосив, що це яскравий приклад міжнародної взаємодії в ситуації, коли всі країни протидіють новому виклику світового масштабу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА