15:07 11.04.2020

У ЗСУ недостатньо індивідуальних засобів захисту для забезпечення особового складу - міністр оборони

2 хв читати
У ЗСУ недостатньо індивідуальних засобів захисту для забезпечення особового складу - міністр оборони

У військовослужбовців і військових медиків Збройних сил України недостатньо захисних засобів для забезпечення всього особового складу, заявив міністр оборони України Андрій Таран.

"Для того, щоб всіх забезпечити індивідуальними засобами в необхідній кількості, не вистачає. Але ми ведемо роботу, і дуже вдячні керівництву держави, яке виділяло спочатку, від першого літака, який прилетів з Китаю (з допомогою), нам було виділено значну кількість засобів", - заявив він в інтерв'ю "ТСН Тиждень", оприлюдненому прес-службою Міністерства оборони України.

Таран також зазначив, що в розпорядженні армії є три пересувні лабораторії для тестів, одна з яких зорієнтована для допомоги Міністерству охорони здоров'я України та проведення тестування на західному напрямку. Ще по одній лабораторії працює на Донецькому та Луганському напрямках.

"Ми близько сотні тестів закупили - йдеться про тести, розроблені і закуплені в Інституті молекулярної біології в Києві. Якщо ці тести пройдуть успішні випробування, ми їх закуповуватимемо для наших лабораторій масово", - додав міністр.

Наразі в ЗСУ вживають усіх необхідних заходів для контролю епідеміологічної ситуації.

"По-перше, всі військовослужбовці постійно, коли заходять на територію частини, проходять термоконтроль за допомогою інфрачервоних термометрів. По-друге, всі, хто перебуває в штабах, обмежили кількість відряджень, службових нарад, і, за можливості, спілкуються за допомогою засобів зв'язку. Крім того, ми постійно здійснюємо дезінфекцію за допомогою штатних засобів РХБЗ (Радіаційний, хімічний, біологічний захист), як територій, прилеглих до військових частин, так і об'єктів інфраструктури на територіях військових містечок. Зокрема, за добу близько 500 кв. м Ми здійснюємо дезінфекцію своїми штатними силами", - розповів Таран.

У районі проведення операції Об'єднаних сил були розгорнуті чотири польових госпіталі на випадок, якщо знадобляться додаткові ліжкомісця. Також працюють лікарі, направлені в ООС для додаткового контролю над ситуацією, і сформовано резерв з 40 лікарсько-сестринських бригад, які будуть задіяні в разі потреби.

"Тобто, робимо все можливе для контролю, запобігання, а також для забезпечення готовності в разі, якщо ситуація погіршиться і зачепить, зокрема, військових в зоні ООС", - наголосив Таран.

Як повідомлялося, станом на 11 квітня серед військовослужбовців ЗСУ підтверджено 10 випадків захворювання Covid-19, зокрема один летальний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА