15:55 12.04.2020

Світ зустрічає католицьку Пасху в режимі ізоляції через коронавірус

2 хв читати
Світ зустрічає католицьку Пасху в режимі ізоляції через коронавірус

Католики в неділю відзначають Великдень в умовах ізоляції, введеної владою різних країн з метою уникнути скупчень людей і подальшого поширення коронавірусу, повідомляє агентство Associated press (AP).

Так, більшість церков у неділю закриті, богослужіння часто транслюються в прямому ефірі, а у багатьох сімей так і не вийшло зібратися разом.

На площі Святого Петра в Римі, де зазвичай тисячі вірян збираються в це свято послухати Папу Римського, цього разу було порожньо, а підходи до площі були перекриті поліцейськими. Понтифік провів урочисте звернення до "Граду і миру" ("Urbi et Orbi") у спорожнілому соборі Святого Петра, а виступ транслювали на телебаченні.

Багато церков в Південній Кореї також проводили службу з трансляцією в Інтернеті, а служителям церкви в Новій Зеландії навіть довелося скласти спеціальне послання для пастви, що застрягла в домівках через карантинні заходи.

Тим часом, зазначає AP, влада в різних країнах з метою перешкодити населенню здійснювати поїздки на Великдень вдавалася до таких заходів, як перекриття доріг, загрози штрафів і вмовляння.

Залишаються закритими на ці свята ресторани та бари.

"Продаж - на нулі, а у нас багато витрат: оренда, запаси, і нам довелося навіть збільшити витрати на охорону, щоб запобігти пограбуванняи в порожній Малазі", - цитує AP працівника бару з цього міста на півдні Іспанії.

Однак, зазначає агентство, в Європі наростає тенденція до ослаблення обмежувальних заходів: наприклад, влада Іспанії в понеділок має дозволити повернутися до роботи зайнятим у будівельній галузі і в деяких сферах непріоритетного характеру.

Водночас, наголошує AP, перспективи поширення коронавірусу залишаються невизначеними. Наприклад, канцлер Австрії Себастьян Курц в листі до громадян країни визнав, що вірус "буде з нам ще цілі місяці".

У свою чергу голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен в неділю заявила, що"ніхто зараз не здатний зробити надійні прогнози на липень і серпень".

За даними Американського університету Джонса Гопкінса, який здійснює моніторинг стану справ з поширенням інфекції, у світі виявлено понад 1,78 млн випадків коронавірусу, померли 109 тис.осіб з коронавірусом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА