20:39 12.04.2020

Порошенко звинуватив ДБР у брехні про події на Майдані 18 лютого 2014

2 хв читати
Порошенко звинуватив ДБР у брехні про події на Майдані 18 лютого 2014

Екс-президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко вважає, що кримінальна справа проти екс-депутата Тетяни Чорновіл є спробою влаштувати судилище над усіма учасниками Революції гідності, а Державному бюро розслідувань судилося стати інструментом цієї атаки на Майдан.

"Революція гідності почалася з розвороту нашої країни з дороги в Євросоюз до Росії і звірячого побиття студентів-євромайданівців 30 листопада 2013. Далі був ще жорстокіший розгін активістів і журналістів 1 грудня. Перед новим роком 2014-го мало не до смерті побили Тетяну Чорновол, а вже в січні убили Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Юрія Вербицького", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук у неділю ввечері.

За його спогадами, "18 лютого 2014 справжнє побоїще в Маріїнському парку почалося не після обіду, а вранці". "Я теж там був. Допомагав пораненим, яких били тітушки та розстрілювали беркутівці", - підкреслив п'ятий президент України.

"Чому бреше ДБР? Нинішня влада свідомо віддала цей орган на відкуп адвокату Януковича. Фактичним керівником Державного Бюро Репресій, як називають його в народі, є Бабіков, який отримував гроші від свого "ростовського" клієнта", - написав Порошенко.

Він вважає, що кримінальна справа проти екс-депутатки Чорновіл - це "це спроба атакувати та перекреслити цінності, на яких тримається наша незалежність. Це — намагання влаштувати російське судилище над всіма учасниками Майдану: від Героїв Небесної сотні до тих, хто підвозив дрова чи їжу. Це — ознака реваншу. Це — спроба переписати історію під диктовку Кремля", - переконаний п'ятий президент.

"Але вона не вдасться. Тому що є ми. Ми - носії пам'яті. Ми були там і ми пам'ятаємо все. І нас багато. Значно більше, ніж куплених Януковичем бабікових", - зазначив лідер "Європейської Солідарності".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА