07:22 13.04.2020

Іспанії належить пройти довгий шлях в боротьбі з коронавірусом

2 хв читати
Іспанії належить пройти довгий шлях в боротьбі з коронавірусом

Іспанія ще далека від перемоги над коронавірусом, заявив у неділю в телевізійному зверненні до нації іспанський прем'єр-міністр Педро Санчес.

"Ми все ще далеко від перемоги, від того моменту, коли життя почне повертатися в нормальне русло", - наводять його слова західні ЗМІ.

"Ми всі бажаємо повернутися на вулиці ... але наше бажання перемогти у війні і запобігти рецидиву ще більше", - сказав прем'єр.

За його словами, Іспанія ще не увійшла у "другу фазу" боротьби з епідемією - "деескалацією ситуації", і влада почне скасовувати обмежувальні заходи не раніше, ніж через два тижні, і буде робити це "дуже поступово і дуже обережно".

Раніше керівники іспанських медичних установ визнали, що пік епідемії в Іспанії минув, але водночас закликали населення продовжувати заходи соціальної ізоляції, введені 14 березня. Зокрема, вони мають на увазі заборону на вихід з дому, якщо не йдеться про роботу, яку не можна виконувати віддалено, покупки їжі, отримання невідкладних медичних послуг і вигул собаки. Також 30 березня влада терміном на два тижні призупинила в країні всю комерційну активність не в пріоритетних галузях.

За минулу добу в Іспанії зафіксували 619 смертей пацієнтів, заражених коронавірусом Covid-19. Таким чином, іспанські медики знову зафіксували зростання смертності пацієнтів з Covid-19 - за попередню добу померли 510 осіб з коронавірусом.

Однак у понеділок уряд має дозволити повернутися до роботи особам, зайнятим у будівельній галузі та в деяких сферах непріоритетного характеру. Цей крок розкритикувала низка регіональних влад і профспілок.

Проте, інші обмеження повинні діяти до 25 квітня, і уряд дав зрозуміти, що їх, ймовірно, продовжать ще на два тижні.

Тим часом, міністр туризму Іспанії Реєс Марото попередила, що заходи соціального дистанціювання діятимуть і влітку.

"Поки не буде вакцини (проти коронавірусу - ІФ), нічого не буде як раніше", - сказала вона.

ЗМІ в свою чергу нагадують, що Іспанія є другим після Франції найбільш популярним у світі туристичним напрямком, і приблизно 12% ВВП 47-мільйонної країни припадає на туризм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА