11:11 13.04.2020

В онлайн-конкурсі #HackCorona in Ukraine брали участь 899 проектів, 22 вийшли до фіналу

2 хв читати
В онлайн-конкурсі #HackCorona in Ukraine брали участь 899 проектів, 22 вийшли до фіналу

У національному онлайн-конкурсі проектів та ідей, спрямованих на боротьбу з епідемією і підтримку українців під час карантину, взяли участь 899 проектів, написав віце-прем'єр міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook у неділю.

"Чи можемо з упевненістю сказати, що жоден ІТ-конкурс в Україні не отримував так багато заявок у такі короткі терміни. 11 членів журі мали дуже складне завдання - обрати найкращі команди. Фіналістами стали одразу 22 проекти", - зазначив він.

Протягом тижня команда Мінцифри планує особисто познайомитися з командами за допомогою спілкування в Zoom, зрозуміти, якої підтримки потребує кожен із проектів.

"Деякі проекти зазначили, що потребують фінансової підтримки, деякі – експертної, а для інших найбільш важлива комунікація. Хочемо дізнатись історію ідеї кожного проекту та залучити до менторських сесій профільних експертів, які допоможуть команді здобути найкращий результат. Також під час періоду знайомства та менторства ми зможемо обрати команди для фінансування міжнародними донорами", - наголосив Федоров.

До списку фіналістів увійшли:

- "ЛікиВдома" від Liki24.com – вирішує проблему доступності ліків за оптимальними цінами в регіонах України.

KAZKOZVUK – проект, створений для діток з особливостями зору.

VUIKO – маркетплейс для локальних виробників крафтової фермерської продукції.

Covid-19 Access Control – система контролю доступу до громадських місць і транспорту.

Raccoon.Recovery Light – застосунок із фізичної реабілітації для всіх, хто цього потребує.

SafeSafe – проект для своєчасного інформування громадян у зоні ризику.

Соціальна платформа адресної допомоги – спрямована на підтримку соціально незахищених категорій на самоізоляції від волонтерів/меценатів.

Соціальна платформа "Крамничка добра" – маркетплейс соціальних підприємців і майстрів із вразливих груп з Академією для онлайн навчання, адаптована для людей із вадами слуху та зору!

D3PT Trackek – застосунок, що дає змогу відстежувати власні соціальні контакти та перевіряти ризик підхопити Covid-19 залежно від того, з ким і коли контактувала особа.

Corona Scanner – мобільний застосунок та веб-сервіс, який забезпечуватиме оперативне опитування, моніторинг і візуалізацію зміни стану здоров’я населення.

"Допоможу" – проект, що створить централізовану та зручну платформу для закликів фізичної допомоги благодійним та громадським організаціям.

SkillAR – це мобільна платформа для дистанційного інтерактивного навчання за допомогою доповненої реальності.

"Онучечка Бокс" – доставка боксів пенсіонерам додому.

"3D-Друк для медицини" – централізований сервіс із 3D-моделювання та принту медичних засобів захисту та інших засобів.

Проект недорогого монітору пацієнта – простий монітор пацієнта з відкритим кодом на базі одноплатового комп'ютера Raspberry Pi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА