12:35 13.04.2020

Правоохоронці склали 814 протоколів стосовно порушників карантину в Києві - мер

2 хв читати
Правоохоронці склали 814 протоколів стосовно порушників карантину в Києві - мер

Правоохоронці склали вже 814 адмінпротоколів стосовно порушників упроваджених обмежувальних заходів в українській столиці, заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу в понеділок.

"Я постійно закликаю жителів столиці зрозуміти всю серйозність загрози. Закликаю берегтися і дотримуватися обмеження. І я вдячний тим людям, які дослухаються. А тим, хто нехтує правилами й наводить приклади країн, де, мовляв, не такі суворі обмеження, раджу: подивіться, як зараз розгортається ситуація в тій самій Москві! Це не так далеко, як США, Італія та Іспанія. Може, зрозумієте, що обмеження в столиці було впроваджено вчасно? І заради вашої безпеки!" - наголосив Кличко.

"У ці вихідні правоохоронці несли посилену службу в місті. Патрулювали парки, сквери, публічні місця. За інформацією моніторингового центру КМДА з протидії поширенню Covid, поліція за період упроваджених обмежувальних заходів уже склала загалом 814 протоколів стосовно порушників обмежень", - додав мер столиці.

За його словами, з загальної кількості 91 протокол було складено за перебування в громадських місцях без масок або респіраторів, 21 - за перебування в складі групи більше двох осіб, 26 - за відвідування парків і скверів, сім - за відвідування спортивних і дитячих майданчиків, 66 протоколів - за порушення правил самоізоляції.

До бюджету з порушників через суди стягнуто вже понад 150 тис грн, повідомив Кличко.

Він наголосив, що міська влада робить усе, щоб уникнути інфекційного вибуху. "Тому не треба шукати приводів, щоб не дотримуватися правил! Це ваше здоров'я і життя. Це безпека ваших рідних і близьких", - сказав Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА