13:13 13.04.2020

У Вербну неділю більшість богослужінь відбулися з дотриманням встановлених карантинних обмежень - МВС

2 хв читати
У Вербну неділю більшість богослужінь відбулися з дотриманням встановлених карантинних обмежень - МВС

В Україні протягом 12 квітня відбулися понад 14,5 тис. богослужінь, публічну безпеку під час яких забезпечували понад 15 тис. поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

"Загалом протягом 12 квітня відбулося понад 14,5 тис. богослужінь, у яких узяли участь майже 127 тис. громадян. Переважно релігійні заходи минули без грубих порушень правил карантину людей. Найчисленніші релігійні служби відбулись у Львівській, Волинській, Івано-Франківській і Тернопільській областях", - зазначено в повідомленні в соцмережі Facebook.

До гарантування безпеки залучалися понад 14 тис. співробітників Національної поліції України та понад тисяча військовослужбовців Нацгвардії.

"Богослужіння відбувалися і при відкритих храмах з обмеженим доступом не більше 10 осіб, і на прилеглих територіях. Здебільшого релігійні заходи проводилися з дотриманням встановлених обмежень", - наголошують у МВС.

Як повідомлялося, між представниками МВС і Всеукраїнської ради церков було досягнуто домовленості, що на час дії карантинних заходів богослужіння у всіх храмах України, зокрема і в дні християнської Пасхи, іудейського Песаху та мусульманських Ночі Бараат і початку місяця Рамадан, відбуватимуться лише за участю священнослужителів і осіб, котрі забезпечують онлайн-трансляцію. Парафіяни зможуть відвідувати храми індивідуально по одній-дві людини, коли богослужіння там не відбуватимуться.

Водночас 12 квітня у свято Входу Господнього до Єрусалима (т.зв. Вербна неділя) в низці церков у багатьох регіонах України відбувалися служби з масовим скупченням народу, про що писали в соцмережах і в ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА