19:03 13.04.2020

На електронні сервіси КМДА здійснюється кібератака

2 хв читати
На електронні сервіси КМДА здійснюється кібератака

На сервіси електронних послуг Київської міської державної адміністрації (КМДА) здійснюється масована DDоS-атака, повідомляють в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій міськадміністрації.

"Близько 90% спроб атакувати мережу успішно відбиваються внутрішньою системою кіберзахисту... За першу годину атаки зафіксовано близько 1,5 мільйона оригінальних IP-адрес, із яких здійснювались спроби дестабілізувати роботу е-сервісів. За 20 хвилин система кіберзахисту змогла відхилити близько 4 мільярдів атакуючих запитів", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок увечері.

Згідно з інформацією, система кіберзахисту забезпечила працездатність усіх міських сервісів. Однак система і зовнішні канали зв'язку працюють зі значним навантаженням, через що можливі тимчасові обмеження доступу до е-сервісів або міських сайтів.

"Завдяки правильним налаштуванням та гнучкому багаторівневому захисту спеціалісти мінімізували втрати від кібератаки та змогли розблокувати трафік для міських е-сервісів. Ми вже передали інформацію про інцидент до правоохоронних органів та робимо все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації. Можу сказати точно, що за тривалістю та кількістю атакуючих ботів подібних викликів в Україні ще не було", - повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

У прес-службі КМДА додали, що незважаючи на те, що фахівці з кібербезпеки продовжують нейтралізувати DDоS-атаки і роблять усе від них залежне для якісної роботи е-сервісів, можливі тимчасові обмеження в доступі до міських сайтів. Міська влада просить із розумінням поставитися до ситуації, що склалася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА